Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Trojka v poslední sekundě připravila české basketbalisty o cennou výhru nad Ruskem

Xanthi (Řecko) – Blízko blizoučko byli čeští basketbalisté výhře nad silným Ruskem, nakonec je však o cenné vítězství ochudila šťastná trojka v poslední vteřině. Rusové nakonec zvítězili 86:85 a připsali si druhou porážku na turnaji v Řecku, který je přípravou na blížící se mistrovství Evropy. 

Sport
zdroj: ČT4

Čeští hráči však oproti předcházejícímu duelu s domácím Řeckem předvedli výrazné zlepšení, hlavně v ofenzivě. Upozornil na sebe zejména Jan Veselý, který byl s 22 body nejlepším českým střelcem a dal zapomenout na páteční nevydařený zápas.

"Dnes jsme hráli tak, jak bychom měli. Je to škoda, protože k výhře chyběl kousek. Musíme najít styl hry, který nám bude sedět a dnes se to tomu blížilo. Mrzí to, ale je to jen příprava, na Evropě snad budeme mít více štěstí," řekl Veselý.

Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga hráli s favorizovaným Ruskem celé utkání hodně vyrovnaně, ani jeden tým nevedl o více než osm bodů. Od začátku na hřišti kralovali Veselý a Satoranský, kterému chyběly jen dva doskoky k triple double. K 12 bodům přidal 10 asistencí a 8 doskoků.

Necelé dvě minuty před koncem poslal český výběr do vedení trojkou Jelínek, ale dvě trojky Chvostova daly Rusům výhodu do poslední minuty. Z trestných hodů ještě vyrovnal Jelínek a Veselý osm vteřin před koncem poslal Čechy do vedení, ale Rusové šťastnou trojkou Monji od poloviny hřiště zápas vyhráli.

"Je to příslib. Omezili jsme ztráty, když takhle budeme pokračovat, tak to bude dobré. Ještě musíme přitvrdit v obraně. Rusové nám dali několik zbytečných trojek včetně té vítězné. Je to škoda, ale je lepší, že jsme si to vybrali teď než na Evropě," řekl pivot Pavel Houška. 

Rusko - ČR 86:85 (21:20, 41:42, 68:62)

Nejvíce bodů: Monja 16, Chvostov a Voroncevič po 15 - Veselý 22, Satoranský a Benda po 12, P. Houška 10, Schilb 9. Fauly: 22:20. Trestné hody: 10/7 - 26/14. Trojky: 15:7. Doskoky: 30:28. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články