Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalisté Atlanty vyřadili z play-off Brooklyn

New York - Basketbalisté Atlanty potvrdili roli favoritů a vyřadili z play-off NBA Brooklyn po vítězství v šestém zápase 111:87. V semifinále Východní konference nejvýše nasazení Hawks narazí na Washington, druhou dvojici tvoří Chicago a Cleveland.

Hráči Atlanty
zdroj: ČTK/AP

Série Atlanty s Brooklynem byla nečekaně vyrovnaná. Až stav 2:2 na zápasy jako by malátný tým Hawks probral. V pátém a hlavně v šestém zápase už ukázala Atlanta svoji sílu. Poprvé vyhrála jinak než po úporné bitvě, když jí sice z dvouciferného náskoku zůstalo v poločase jen šestibodové vedení, ale do druhé půle vstoupila šňůrou 23:3 a rozhodla.

Ve chvílích, kdy se zápas lámal, předváděli Hawks svoji pověstnou hru plnou přihrávek a střel z volných pozic a basketbalisté Nets se nestačili otáčet. Brooklynu došly síly favoritovi čelit, nespokojený ale poražený tým nebyl. (VIDEO)

"Chtěli jsme postoupit do play-off. To se nám podařilo a navíc jsme trápili nejlepší tým Východu," řekl rozehrávač Deron Williams. "Jakmile se dostali v druhé půli do tempa, cítil jsem, že s tím asi nic neuděláme," doplnil trenér Brooklynu Lionel Hollins.

Nejlepším hráčem utkání byl Paul Millsap s 25 body, devíti doskoky a šesti asistencemi. Kyle Korver dal šest trojek a dostal se na 20 bodů. Brooklyn vedl s 19 body Brook Lopez.

"Když budeme hrát jako dnes ve druhé půli, můžeme porazit každého," řekl křídelník Hawks DeMarre Carroll. "V úvodu série jsme nehráli náš nejlepší basket, ale ty dvě porážky nás probraly a pak už jsme to byli my," řekl Korver. V prvním kole play-off zůstává nerozhodnutá už jen série mezi Los Angeles Clippers a obhájci titulu ze San Antonia. Sedmý zápas se hraje v noci na neděli.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 6. zápas: Brooklyn - Atlanta 87:111 (konečný stav série 2:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články