Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Milwaukee zaskočilo Chicago, konec odvrátil i Portland

Chicago - Basketbalisté Milwaukee Bucks překvapivě zvítězili v pátém utkání na hřišti Chicaga 94:88 a snížili v sérii na 2:3. Hrozbu vyřazení v prvním kole play-off NBA odvrátil také Portland, který ve čtvrtém zápase porazil Memphis 99:92 a v sérii si připsal první výhru. Brooklyn přehrál Atlantu 120:115 po prodloužení a srovnal na 2:2.

Utkání Chicago - Milwaukee
zdroj: ČTK/AP

Milwaukee dokázalo zvítězit podruhé za sebou. Bulls sice v první části předvedli šňůru 21:4, ale po většinu zápasu dotahovali mírný náskok Bucks. Svěřenci Jasona Kidda nakonec cenné vítězství nad Chicagem uhájili a prodloužili si sezonu minimálně do čtvrtka, kdy v Milwaukee hostí šesté pokračování.

Ke druhé výhře v sérii Bucks dovedl Michael Carter-Williams, který nasbíral 22 bodů, devět asistencí a osm doskoků. Nezastavil jej ani podvrtnutý kotník ve třetí čtvrtině. Khris Middleton přidal 21 bodů. Chicago vedl s 25 body a 10 doskoky Pau Gasol. Jimmy Butler se dostal na 20 bodů, ale proměnil jen pět z 21 pokusů. Podobně bídně střílel i Derrick Rose (5/20), jenž si připsal 13 bodů a šest ztrát. (VIDEO)

První sweep se Memphisu nakonec nepodařil

Memphis vedl ještě v poslední čtvrtině na hřišti Portlandu o 10 bodů a byl blízko prvnímu sweepu (výhra 4:0 v sérii) v klubové historii. Jenže domácím se povedl obrat i díky pevným nervům na čáře trestného hodu. Výhru Trail Blazers řídil Damian Lillard s 32 body a sedmi asistencemi. LaMarcus Aldridge a C. J. McCollum přidali po 18 bodech.

Grizzlies chyběl rozehrávač Mike Conley, který musel na operaci po zranění v obličeji ve třetím utkání. Marc Gasol dal za Memphis 21 bodů, Courtney Lee o dva méně. (VIDEO)

V dresu Brooklynu se po slabých výkonech rozstřílel Deron Williams. V dosavadních třech zápasech letošního play-off dal dohromady 18 bodů, v pondělí 35, z toho 16 bodů v poslední čtvrtině. Pomohl tak stáhnout náskok Atlanty a v prodloužení už měli domácí navrch.

"Víme, čeho je schopný. Odehrál tři ne moc dobré zápasy, ale dnes byl rozdílovým hráčem," řekl o Williamsovi pivot Atlanty Al Horford. Hawks měli díky ofenzivním doskokům velkou šanci na vyrovnání v prodloužení, jenže jeden z nejlepších trojkařů celé NBA Kyle Korver třikrát za sebou z dálky neuspěl. (VIDEO)

1. kolo play-off NBA:

Východní konference: 4. zápas:

Brooklyn - Atlanta 120:115 po prodl., stav série 2:2

5. zápas: Chicago - Milwaukee 88:94, stav série 3:2.

Západní konference - 4. zápas:

Portland - Memphis 99:92, stav série 1:3.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články