Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mazáci v basketbalovém Utkání hvězd porazili mladíky 126:116

Praha - V Utkání hvězd české Národní basketbalové ligy vyhrály zkušenosti, když tým "Mazáků", složený z hráčů nad 28 let, porazil 126:116 výběr "Mladých pušek". Nejužitečnějším hráčem byl zvolen ostravský Corey Muirhead, který byl s 23 body nejlepším střelcem Mazáků. "Nešel jsem do zápasu s tím, že budu MVP, ale trenér mě nechal hodně hrát a měl jsem hodně dobrých pozic. Vždy se snažím hrát nejlépe, jak umím, a dnes to vyšlo. Navíc jsem se i dobře bavil," řekl Muirhead. Pro nadaci Dech života se v rámci akce Každý koš pomáhá vybralo zhruba 200 tisíc korun, když přispěly i oba týmy.

Utkání hvězd NBL
zdroj: ČTK

Lépe začali mladíci, kteří potvrdili, že chtějí starší hráče uběhat, ale postupně začali více chybovat a přesněji hrající Mazáci získali vedení na svou stranu. Mladíky táhla zejména jindřichohradecká dvojice Autrey a Robinson, ale Mazáci už výhru nepustili.

Nejlepším smečařem se stal jindřichohradecký rozehrávač Brison White, který ve finále porazil svého amerického spoluhráče Donalda Robinsona dlouhým smečem po nahození o zem. Robinson se pokoušel o těžký smeč s prohozením míče pod nohou, ale ani jeden ze čtyř pokusů mu nevyšel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání "Mazáci" - "Mladé pušky"

Ve střelbě trojek se málem zrodilo překvapení. Hráčka USK Praha Kateřina Elhotová vyhrála první kolo, když 16 body porazila zbylých sedm účastníků včetně čtyř mužů. Ve finále svůj výkon zopakovala, jenže prostějovský Pavel Slezák "chytil slinu", v jednu chvíli proměnil devět pokusů za sebou a s 19 body získal korunu krále trojkařů.

"Mazáci" - "Mladé pušky" 126:116 (25:34, 62:64, 93:89)

Nejvíce bodů: Muirhead 23, Ličartovský 18, J. Houška 13, Benda 12, Washington a Slezák po 11, Sanders 10 - Robinson 23, Autrey 20, Pomikálek 15, Svoboda 11. Nejužitečnější hráč: Muirhead.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články