Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

USK rozdrtil Salamancu a poprvé si zahraje Final Four

Praha – Basketbalistky USK Praha poprvé v historii postoupily mezi čtyři nejlepší týmy Evropské ligy. Ve druhém čtvrtfinálovém utkání porazily doma Salamancu vysoko 72:43 a po výhře 50:48 v prvním duelu ve Španělsku prošly na závěrečný turnaj Final Four. To se dosud z českých klubů povedlo jen Brnu. V semifinále české mistryně vyzvou postupujícího ze souboje mezi Kurskem a Bourges. Druhou dvojici tvoří Jekatěrinburg a lepší z dvojice Fenerbahce a Galatasaray. Final Four se bude hrát 10. až 12. dubna, pořadatel vzejde z postupující čtveřice.

Radost basketbalistek USK
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

I USK se uchází o to, aby se turnaj konal v Praze v hale Královka. "Několik let po sobě to bylo v Rusku a Turecku, tak by to mohla dostat jiná země. A Praha je jako stvořená pro takový turnaj. Věřím, že to tu bude," řekla trenérka Natália Hejková. "Bylo by to úžasné. Doma je to vždy super," uvedla Jana Veselá, která zažila Final Four v Brně.

"Hrály jsme jako tým, každý chtěl vyhrát, protože tenhle postup je pro klub něco velkého. Když budeme dřít, tak ve Final Four se může stát cokoli," řekla pivotka Alena Hanušová. "Naše práce ještě není u konce, ale jsem na tým opravdu hrdá za to, co předvedl," přidala Sonja Petrovičová, která byla se 16 body nejlepší střelkyní zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih euroligového utkání USK Praha - Salamanca

Pražanky od začátku šly za svým cílem ukončit sérii už doma. Zastavovaly brejky soupeřek, naopak se jim dařily brejky tažené zejména Danielle Robinsonovou. Oproti prvnímu utkání hráčky USK také zlepšily střelbu a měly jasnou převahu. Navíc je podporovala i téměř zaplněná Královka.

Už v první čtvrtině domácí basketbalistky získaly desetibodové vedení. Salamanca se sice díky trojkám dvakrát ještě vrátila do hry, ale v úvodu třetí části získaly české mistryně náskok 15 bodů a už si výhru vzít nenechaly. Poslední čtvrtina byla domácí exhibicí a oslavou historického postupu.

"Ani sama neumím spočítat, kolikrát jsem byla ve Final Four, ale tohle je pro mě speciální, protože jsem tu hrávala a mám USK v srdci," řekla trenérka Hejková. "Navíc jsem tak trochu cítila, že právě kvůli tomuhle mě klub přivedl. Proto jsem moc ráda, že se mi to podařilo. Jsem opravdu šťastná," dodala.

USK Praha - Salamanca 72:43 (20:10, 38:27, 49:35)

Nejvíce bodů: Petrovičová 16, D. Robinsonová 15, Hanušová 14 - A. Robinsonová 15, Ferrariová 11. Fauly: 18:18. Trestné hody: 14/11 - 17/10. Trojky: 3:5. Doskoky: 39:30. Konečný stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články