Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rekordní show v New Yorku. Při Utkání hvězd padlo 321 bodů

New York - V Utkání hvězd basketbalové NBA porazil tým Západní konference 163:158 soupeře z Východu. V divoké přestřelce padlo v newyorské Madison Square Garden 321 bodů, což je nový rekord v historii těchto exhibičních zápasů, stejně jako 48 přesných trojek. Nejužitečnějším hráčem byl zvolen Russell Westbrook, jenž pomohl k vítězství Západu 41 body.
VIDEO: Sestřih nejlepších okamžiků Utkání hvězd

Russell Westbrook v Utkání hvězd NBA
zdroj: AP autor: Kathy Willens

Westbrook, rozehrávač Oklahoma City Thunder, nastřílel 27 bodů v prvním poločase, což je také nový rekord. Celkově se 41 body zaostal o jediný bod za maximem Wilta Chamberlaina z roku 1962. Všech 24 hráčů, kteří zasáhli do hry, dokázalo skórovat.

Výběr Západu vedl v průběhu utkání až o 20 bodů, přesto bylo čtyři minuty před koncem srovnáno. Poté trefil trojku James Harden, dva koše přidal Chris Paul a další trojkou dorazil soupeře Westbrook.

Nejlepší střelec probíhající sezony Harden nasbíral 29 bodů, osm doskoků a stejný počet asistencí. Východní konferenci vedl se 30 body LeBron James, který si pochvaloval, že se celý All Star víkend konal v newyorské Madison Square Garden: "Lepší už to nebude než hrát v Garden před takovými fanoušky."

Poprvé od roku 1971 v Utkání hvězd nastoupilo sourozenecké duo. Španělští bratři Gasolové se utkali hned v úvodním rozskoku, v němž starší Pau v dresu Východu porazil Marca.

Utkání hvězd basketbalové NBA v New Yorku:

Západ - Východ 163:158 (83:82)

Západ: Aldridge, Thompson, Marc Gasol, Curry, Harden, Westbrook, Durant, Duncan, Paul, Lillard, Cousins, Nowitzki, Griffin

Východ: Anthony, James, Pau Gasol, Lowry, Wall, Irving, Horford, Teague, Millsap, Korver, Bosh, Butler, Wade

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články