Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Veselý dovedl Fenerbahce k další výhře 14 body

Istanbul - Český basketbalista Jan Veselý potvrdil v 7. kole osmifinálové skupiny Evropské ligy svou velmi dobrou formu. Fenerbahce dovedl 14 body k důležitému vítězství 77:71 v istanbulském derby na palubovce Anadolu Efes. Fenerbahce se tak udrželo na třetí příčce v tabulce.

Jan Veselý
zdroj: Getty Images autor: Aykut Akici

Veselý už popáté za sebou zaznamenal v Eurolize dvouciferný počet bodů. Tentokráte byl se 14 body dokonce společně s Nemanjou Bjelicou nejlepším střelcem týmu. K tomu za 18 minut na palubovce přidal 3 doskoky, 1 zisk, 2 asistence a 1 blok. S koeficientem užitečnosti 16 tak byl nejlepším hráčem Fenerbahce.

Dařilo se mu zejména ve druhé čtvrtině, kdy zaznamenal 11 bodů a držel svůj tým během náporu domácích. Kvůli problémům s fauly pak na hřišti chyběl, do hry naskočil čtyři minuty před koncem za stavu 58:62 a hned důležitým košem nasměroval svůj tým k obratu, ke kterému pomohl asistencí a následně i trestným hodem.

Rozhodující však byla trojka hvězdy týmu Andrewa Goudelocka půl minuty před koncem, která definitivně zajistila hostům vítězství.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články