Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brňanky v Istanbulu nezvládly poslední čtvrtinu a vysoko prohrály

Istanbul – Basketbalistky IMOSu Brno si připsaly v Evropské lize devátou porážku. Na palubovce lídra tabulky skupiny B Fenerbahce Istanbul prohrály 54:79 a zůstávají v soutěži jediným týmem bez vítězství. Šňůra porážek týmu Jana Bobrovského se v Eurolize protáhla na čtrnáct, naopak Fenerbahce vyhrálo doma už 26. zápas v řadě. 

České vicemistryně nicméně držely s favorizovaným soupeřem krok celou půlhodinu zápasu. V první čtvrtině dokonce vedly 14:9. Podíl na nečekaně vyrovnaném průběhu měla nebojácná hra Brňanek podložená na rozdíl od předchozích duelů i solidní koncovkou. Prosazovaly se zejména Hindráková, která zaznamenala 20 bodů, o šest méně přidala Stejskalová.

"Navzdory porážce jsme sehráli jedno z podařenějších utkání. Soupeřky nás v úvodu trochu podcenily a těžko se následně dostávaly do zápasu. Nebýt velkého počtu ztracených míčů, tak jsme mohli uhrát ještě lepší výsledek," řekl kouč Brňanek Jan Bobrovský, který viděl přínos i v tom, že se dostaly do hry všechny hráčky.  

V týmu Fenerbahce nezasáhla vůbec do hry hvězdná Američanka Tina Charlesová, její krajanka a spoluhráčka z týmu mistryň světa Angel McCoughtyrová strávila na palubovce necelých deset minut a dala pouze jediný bod. Domácí basketbalistky navíc soupeře v úvodu nejspíš podcenily, ztrácely míče a neprosazovaly se v koncovce.

Po první čtvrtině vedly Brňanky překvapivě 18:14, postupně ale favorizované domácí hráčky převzaly iniciativu. Zpřesnily souhru a skóre otočily. Ještě před poslední desetiminutovkou ale vedlo Fenerbahce pouze o osm bodů.

Naději na udržení přijatelného výsledku ztratily Brňanky v závěru zápasu. Došly jim síly a zaostávaly zejména v podkošových soubojích. V nich se nejvíce prosazovala nejlepší střelkyně zápasu, téměř dvoumetrová pivotka Astor Ndougová ze Senegalu, která zaznamenala 30 bodů a osm doskoků. Poslední čtvrtinu prohrály hráčky IMOSu 9:26.

"Nedokázaly jsme ji udržet, byla skoro o dvě hlavy větší než naše hráčky. Snadno si doskakovala odražené míče, dala i tříbodový koš. Ubránit ji se moc nedalo," dodal Bobrovský.

Fenerbahce Istanbul - BK IMOS Brno 79:54 (14:18, 25:15, 53:45)

Nejvíce bodů: Ndourová 30, Bojovičová 10, Palazogluová 8 - Hindráková 20, Stejskalová 14, Jalčová 6. Fauly: 17:13. Trestné hody: 23/16 - 18/10. Trojky: 7:4. Doskoky: 43:27. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články