Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Chicago si pomohlo k výhře nad Denverem 18 bloky

New York - Basketbalisté Chicaga se v NBA otřepali z předchozí porážky od Brooklynu a do nového roku vstoupili vítězstvím 106:101 nad Denverem. Osmou výhru z posledních devíti zápasů si připsali i díky 18 blokům, z nichž o plnou polovinu se zasloužil Pau Gasol.

Utkání Chicago - Denver
zdroj: EFE autor: Kamil Krzaczynski

Hosté z Denveru přitom ještě ve třetí čtvrtině vedli o 13 bodů, ale v poslední části domácí Bulls podržel Derrick Rose, který v ní nastřílel 13 ze svých 17 bodů. Celkově přitom nezažil nejužitečnější hráč sezony 2010/11 zrovna vydařený střelecký večer, v prvním poločase se netrefil vůbec a dohromady proměnil jen sedm z 25 pokusů z pole.

Ale v závěru utkání dal několik důležitých košů. "Moje mentalita se nezmění. Budu dál střílet, jsem skórující rozehrávač," řekl Rose, jehož bilance za poslední tři zápasy při střelbě z pole činí 14 košů ze 60 pokusů.

Osmnácti bloky Bulls stanovili nový klubový rekord. Gasol si s devíti takovými zásahy v obraně zlepšil osobní maximum a vyrovnal i nejlepší výkon sezony Anthonyho Davise z New Orleans. Španělský pivot ještě přidal devět doskoků a 17 bodů, Jimmy Butler nastřílel 26 bodů. Denver vedl s 22 body Wilson Chandler, Kenneth Faried nasbíral 18 bodů a 19 doskoků. (VIDEO)

V druhém novoročním utkání Sacramento přehrálo Minnesotu 110:107. Domácí Timberwolves prohráli už podesáté v řadě. V utkání ani jednou nevedli, přesto měli v posledních vteřinách šanci na vyrovnání, ale Troy Daniels tříbodový pokus neproměnil. V týmu soupeře každý člen základní pětky nastřílel alespoň 14 bodů. Po 21 bodech dali Rudy Gay a Darren Collison. (VIDEO)

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA:

Chicago - Denver 106:101, Minnesota - Sacramento 107:110.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články