Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Basketbalistky USK pokřtily novou halu výhrou nad Košicemi

Praha – Vítězně načaly basketbalistky USK své účinkování v hale Královka. V utkání 5. kola Euroligy vyhrály 76:57 nad Košicemi, připsaly si tak třetí výhru v řadě a dostaly se na druhé místo v tabulce skupiny A. Eva Vítečková navíc vyrovnala rekord v počtu startů v soutěži, když stejně jako Belgičanka Ann Wautersová nastoupila k 243 utkáním. Za týden proti Kursku může rekord překonat. 

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK odstartovaly účinkování v nové hale vítězstvím nad Košicemi

"Jsem ráda, že jsme to nakonec takhle zvládly, protože jsem z tohoto zápasu měla obavy. Především kvůli nové hale. To mě strašilo," řekla trenérka Hejková. "I když zde od začátku sezony trénujeme, tak před týdnem vypadala úplně jinak než dnes. Vlastně jsme hrály na neutrálním území. Věřím ale, že postupem času se tato hala stane opravdu naší," dodala. 

Pražanky hnané zhruba tisícovkou fanoušků od začátku kralovaly v útoku, kde si s nimi obrana Košic neuměla poradit. Hru dobře dirigovala Laia Palauová, která zkušeně využívala své fyzické převahy nad rozehrávačkami soupeře, tradičně aktivní byla i Sonja Petrovičová a hned po příchodu na hřiště dala dvě trojky Kateřina Elhotová. I proto si hráčky USK rychle vytvořily náskok 16 bodů.

Eva Vítečková o svém rekordu: "Je to velké číslo, ale za těch 11 let v Brně a pět v USK to jde. Vlastně to ukazuje, že celou svou kariéru hraju Evropskou ligu, což je hezké." 

"Od prvních minut jsme neměli šanci a do zápasu jsme se vrátili jen tehdy, když to domácí prostřídali. Naše kvalita se ani nepřibližuje kvalitě domácích," připustil trenér Košic Maroš Kováčik. 

Ve druhé čtvrtině však Košice přece jen zagresivnily obranu, navíc české mistryně měly problém s doskakováním a nedařilo se jim náskok navyšovat. Ve třetí části však na palubovce kralovala americká pivotka USK Kia Vaughnová, která dala v této desetiminutovce 12 ze svých 18 bodů a ve spolupráci s Palauovou (13 bodů a 9 asistencí) definitivně zlomila odpor Košic.

Náskok domácích narostl až na 30 bodů a trenérka Hejková si mohla dovolit již šetřit zahraniční posily a poslala do hry čistě českou sestavu včetně mladých reprezentantek Lenky Bartákové a Terezy Vyoralové. 

ZVVZ USK Praha - Košice 76:57 (27:11, 40:25, 61:37) Nejvíce bodů: Vaughnová 18, Palauová 13, Petrovičová 12, Vítečková 11 - Barová a Krivačevičová po 16, Bálintová a Hruščáková po 7. Fauly: 19:25. Trestné hody: 30/21 - 20/13. Trojky: 5:0. Doskoky: 41:43. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články