Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nymburk vyzve v Eurocupu favorizovanou Sevillu

Sevilla - Basketbalisté Nymburku se v Evropském poháru představí na hřišti jednoho z favoritů skupiny C Sevilly. Proti nim tak nastoupí i reprezentační pivot Ondřej Balvín. Český mistr sice může ve Španělsku jen překvapit, ale po výhrách nad Virtusem Řím a finskými Bizony, s nimiž uhrál první venkovní vítězství v sezoně, si zvedl sebevědomí a pokusí se favorita překvapit. Přímý přenos vysílá exkluzivně náš web od 20:30.

Síla Sevilly tkví v domácím prostředí, kde hraje výrazně lépe než venku. V Eurocupu zatím sehrála doma jen zápas s Charleroi, třikrát nastoupila venku a prohrála v Římě i v Nancy. Nyní má tak co napravovat a Nymburk rozhodně nepodcení.

Sevilla dlouho patřila k předním španělským týmům, v poslední době však zažívá ústup ze slávy. Mimo jiné i kvůli odchodu české hvězdy Tomáše Satoranského, který v létě přestoupil do Barcelony. Česká stopa však v týmu zůstává díky Balvínovi. Vysoký pivot sice nedostává v Eurocupu tolik prostoru, ale proti spoluhráčům z reprezentace bude mít velkou motivaci.

Hlavní oporou Sevilly je však americký rozehrávač Jacob Pullen, který má průměry 14 bodů a pět asistencí na zápas. Nymburk si musí dávat větší pozor i na Pierra Oriolu či Srba Nikolu Radičeviče.

Nymburk šel v posledních zápasech herně nahoru a začíná získávat sebevědomí. Pomohl jim v tom zejména návrat Christiana Burnse, který proti Bizons Loimaa zahrál velmi dobře a ukázal, proč s ním Nymburk v létě podepsal smlouvu. Jeho výkon je o to důležitější, že mimo hru jsou stále zranění Radoslav Rančík i další letní posila Luboš Bartoň. V Seville zřejmě nenastoupí ani rozehrávač Derek Raivio.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk čeká v Eurocupu Sevilla
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články