Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nymburk těsně podlehl Nancy. Prohrál popáté z posledních šesti utkání

Nancy - Nymburským basketbalistům se úvod Eurocupu nevydařil. Češi, kterým se znovu nepodařilo dostat do Euroligy, podlehli v prvním zápase v druhé nejprestižnější evropské basketbalové soutěži francouzskému Nancy 76:78.

Nymburk celý zápas dotahoval mírný náskok soupeře. Nancy se především zásluhou francouzského reprezentanta Pietruse dostalo rychle do vedení 14:6, ale Nymburk odpověděl šňůrou 11:0. V závěru první čtvrtiny však domácí proměnili těžkou trojku a následně si udržovali těsný náskok.

Nymburku vycházela spolupráce mezi Petrem Bendou a Dariusem Washingtonem, americký rozehrávač však byl jinak velmi dobře bráněn a sám se do zakončení těžko dostával. Nakonec nastřílel jen šest bodů, a to ještě díky trojce na konci utkání.

V závěru poločasu se Nancy povedla šňůra 9:0, ale Nymburk desetibodovou ztrátu znovu dohnal, k čemuž přispěl i pivot Garrett Stutz, který dal ve třetí čtvrtině sedm bodů. Nancy se znovu povedlo odskočit na devět bodů, ale trojky velmi dobře hrajícího Dereka Raivia a Tre Simmonse přinesly srovnání na 70:70 dvě a půl minuty před koncem.

Jenže další tři útoky Nymburku nevyšly a nejlepší hráč utkání Darius Adams, autor 22 bodů a pěti asistencí, získal Nancy do poslední minuty čtyřbodové vedení, které už si zkušený tým pohlídal. Nejlepšími střelci Nymburku byli se 13 body Simmons a Raivio.

V příštím utkání přivítá Nymburk doma v pražské Tipsport Areně německý Oldenburg, který dnes prohrál 77:85 se Sevillou. Španělům pomohl k výhře dvěma body a třemi doskoky český reprezentant Ondřej Balvín. Ve třetím zápase skupiny C Virtus Řím jasně přehrál Charleroi 88:59.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nancy - Nymburk

Nancy - Nymburk 78:76 (17:17, 37:28, 57:54)

Nejvíce bodů: Adams 22, Pietrus 16, Falker 15, Duggins 13 - Simmons a Raivio po 13, Benda 10, Rančík a Stutz po 9. Fauly: 17:21. Trestné hody: 23/20 - 20/19. Trojky: 4:7. Doskoky: 34:36.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články