Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk vstupuje zápasem s Nancy do basketbalového Eurocupu

Praha - Basketbalisté Nymburku ve středu vstoupí zápasem v Nancy již do své osmé sezony Evropského poháru. Český mistr se znovu snažil postoupit přes kvalifikaci do prestižní Euroligy, ale vypadl hned v prvním kole a čeká ho znovu druhá hlavní evropská soutěž. V ní se chce pokusit minimálně zopakovat své dosavadní maximum, kterým je postup do čtvrtfinále. Zápas Nancy - Nymburk sledujte od 20:25 na programu ČT sport a našem webu.

Nymburk však čeká těžká úloha už v základní skupině, ve které se utká se silnými kluby - Sevillou s českým reprezentantem Ondřejem Balvínem, Římem, Charleroi, Nancy a Oldenburgem. "Skupina vypadá na první pohled vyrovnaně, všechny týmy jsou konkurenceschopné. Každý může překvapit, každý může porazit každého. Těžko předvídat její průběh, my však každopádně chceme postoupit," řekl trenér Nymburku Kestutis Kemzura.

Ze šesti skupin postupují vždy čtyři nejlepší týmy do další fáze, ve které se připojí i osm celků vyřazených z Evropské ligy. Pak vznikne osm čtyřčlenných skupin, v nichž se bude bojovat o účast v osmifinále. První překážkou Nymburku v cestě za postupem bude semifinalista poslední sezony francouzské ligy Nancy. "Je to tradiční francouzský tým se zkušenostmi z Euroligy. Má velmi rychlý a atletický tým," řekl Kemzura.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk vstupuje do své osmé sezony v Eurocupu, hraje v Nancy

Celky se potkaly už v roce 2003 a Nymburk oba zápasy vyhrál 88:83 a 82:70. Tentokrát však čeká silnější soupeř. Největší hvězdou týmu je francouzský reprezentant Florent Pietrus. "Už jsem proti němu několikrát hrál. Je hodně nepříjemný," řekl nymburský pivot Radoslav Rančík. Nejlepším střelcem je Američan Darius Adams, k oporám patří i Vaughn Duggins, Randal Falker či Sergej Gladyr. "Bude to určitě těžký soupeř, musíme se na něj dobře připravit a především si musíme pohlídat doskok. Pokud si budou oni doskakovat, budeme mít problémy," míní Rančík.

Právě problémy na doskoku a především špatná obrana trápily Nymburk v úvodu sezony a zavinily vypadnutí z kvalifikace o Euroligu i úvodní tři prohry ve VTB lize. V neděli si však nymburští hráči zlepšili náladu vítězstvím 86:67 nad Astanou a pozitivně se naladili na Nancy. "Předtím byla hustá atmosféra. Naše obrana byla hodně špatná, hráli jsme nekoncentrovaně, dělali jsme školácké chyby. Teď jsme si začali více pomáhat a byl to více týmový výkon. Je důležité, aby soupeř měl starosti s tím, jak zastavit celý tým, a ne jen jednoho hráče," dodal Rančík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články