Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Do NBA postupnými kroky. Pro Satoranského byla Barcelona prioritou

Poděbrady (Nymbursko) – Rozehrávač Tomáš Satoranský se stal druhým Čechem v historii, který bude hrát za slavnou Barcelonu. Jeho předchůdcem byl Luboš Bartoň, který v klubu působil v letech 2008 až 2010. Zatímco Bartoň vzpomíná na to, jak s Barcelonou vyhrál Euroligu, i když byl v té době zraněný, Satoranský se zase těší na další krok ve své kariéře. Rozhovor s oběma českými reprezentanty sledujte ve středu v Olympijském magazínu na ČT sport od 21:15.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský a Bartoň o hvězdné Barceloně

"Ve hře po této sezoně byla spousta týmů. Jakmile jsem se dozvěděl, že ve hře je i Barcelona, stala se pro mě prioritou. Jsem strašně rád, jak to dopadlo," uvedl Satoranský.

"Všichni musejí pochopit, že Barcelona vždycky míří na ty nejvyšší mety, což je vyhrávat tituly v Eurolize, ve španělském poháru a lize. Tlak na všechny hráče je obrovský. Je jedno, jestli jim je 22 nebo 32. S tím se bude Tomáš muset poprat," upozornil Bartoň.

Satoranský má za sebou ve 22 letech životní sezonu, byl nejlepším hráčem Sevilly a nyní toužil po další výzvě. Washington Wizards mu nabízel šanci poprat se o místo v NBA, kam ho předloni draftoval, ale odchovanec USK se rozhodl jít postupnými kroky a nejprve se prosadit v euroligovém celku. Věří, že ho to lépe na NBA připraví a za dva roky už přijde jeho chvíle.

"Washington mě chtěl, ale já se rozhodoval srdcem. Trochu i doufám, že mi to otevře dveře do NBA, protože jít tam z Barcelony bude mít přeci jen váhu," řekl Satoranský.

"Potřeboval jsem větší výzvu a konkurenci"

Zatímco dosud šéfoval týmu složenému zejména z mladých talentovaných hráčů, nyní se bude snažit být lídrem hráčů, jako jsou Maciej Lampe, Ante Tomič či španělský mistr světa Juan Carlos Navarro.

"Mým cílem je být lídrem takových hráčů. Nemyslím, že z nich budu mít takový respekt. Přeci jen proti nim pět let hraji. Navíc Juan je velmi přátelský," reagoval Satoranský. Věří, že mu především v začátcích pomůže i zkušený brazilský rozehrávač Marcelinho Huertas, se kterým se bude na hřišti střídat. Třetího do party jim má dělat mladý švédský odchovanec Ludde Hakanson.

"Vím, že nebudu na hřišti trávit tolik času jako v Seville, ale myslím, že jsem na konkurenci připravený. Potřeboval jsem větší výzvu a konkurenci," dodal.

Nyní se těší na měsíc strávený s českým národním týmem, se kterým bude v srpnu bojovat v kvalifikaci o mistrovství Evropy. I kvůli tomu byl rád, že se jeho přestup do Barcelony stihl dotáhnout včas, aby stihl závěr přípravy. "Je tu nový trenér, tak je důležité, abych odehrál s týmem co nejvíce zápasů, abychom se sehráli," dodal hvězdný rozehrávač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články