Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalisté USK budou mít po sedmi letech nového trenéra

Praha - Basketbalisté USK Praha jsou bez trenéra. Po sedmi letech u týmu skončil zkušený americký kouč Ken Scalabroni. S vedením klubu se dohodl na ukončení spolupráce a jde za novou výzvou.

Je nám líto, video expirovalo.
V USK po sedmi letech skončil trenér Scalabroni

"V USK jsem byl sedm let, což je nejdelší etapa v mé dosavadní trenérské kariéře či zaměstnání obecně. Myslím, že to je dobrý příklad toho, jak jsem tu byl spokojený a jak skvělá spolupráce to byla. Není nic neobvyklého, když trenéři mění zaměstnavatele, tedy až na Sira Alexe Fergusona," prohlásil Scalabroni a zmínil legendárního trenéra fotbalistů Manchesteru United.

Sedmapadesátiletý Američan působil v USK od roku 2007. Šestkrát prošel s týmem do play-off a získal bronz v Poháru České pošty. V uplynulé sezoně USK pod jeho vedením skončil devátý. Rukama mu prošli také současní reprezentanti Tomáš Satoranský, Ondřej Balvín či Vojtěch Hruban.

"Nastartování řady mladých českých hráčů do vrcholového basketbalu a vysoce profesionální přístup zahraničního trenéra se zkušenostmi z velkých klubů a soutěží přispělo k úspěšné etapě fungování klubu. Jsem si jist, že nejen nám, ale i českému basketbalu přinesl mnoho pozitivního," řekl o Scalabronim generální manažer klubu Petr Jachan.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články