Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Washington a LA Clippers načali konferenční semifinále výhrami

Indianapolis - Washington potvrdil svou neporazitelnost v play-off na hřištích soupeřů a v úvodním duelu druhého kola zvítězil v Indianě 102:96. Wizards tak oslavili první vítězství v konferenčním semifinále po 32 letech. Z venkovní výhry se radují i hráči Los Angeles Clippers, kteří vyhráli na půdě Oklahoma City 122:105.

Utkání Washington - Indiana
zdroj: ČTK/AP

Washington vstoupil do utkání šňůrou 8:0 a soupeře pustil do vedení jen na patnáct vteřin ve druhé čtvrtině. K výhře hosty dovedl Bradley Beal 25 body. Trevor Ariza proměnil všech šest trojkových pokusů a dostal se na 22 bodů.

"Snažíme se hrát v rychlém tempu. Náš rozehrávač John Wall je rychlý démon, jehož musí zastavit před košem, takže ho naši střelci následují a jsou připraveni ke střele," řekl po utkání Ariza.

V dresu Indiany dali po 18 bodech George Hill a Paul George. Patnáct bodů a 12 doskoků přidal David West, který si v bilanci plus/minus připsal +11. West byl na hřišti u šňůry 16:2, jež dostala domácí ve druhé části do vedení. Ale poté trenér Frank Vogel místo Westa poslal na hřiště Roye Hibberta a Wizards opět převzali kontrolu nad zápasem. Hibbert navázal na nevýrazné výkony ze série s Atlantou a utkání odehrál bez jediného bodu či doskoku na svém kontě. (VIDEO)

Oklahoma utrpěla nejvyšší domácí prohru od přesunu klubu ze Seattlu

Los Angeles Clippers k vítězství dotáhl Chris Paul 32 body a 10 asistencemi. Paul, jehož maximem dosud bylo pět trojek v jednom utkání, se zpoza trojkového oblouku trefil osmkrát z devíti pokusů. Prvních pět dal v úvodních šesti minutách první čtvrtiny. Blake Griffin přidal 23 bodů.

Oklahoma sice vedla v úvodu 16:10, ale Clippers odpověděli šňůrou 24:6 a ve zbytku utkání už neprohrávali. Thunder předvedli 18 ztrát, zatímco hosté jen devět. "Musíme hrát lépe v obraně. Dovolili jsme jim nájezdy, střílet i trojkové pokusy. Chris (Paul) měl vynikající večer," uznal trenér domácích Scott Brooks. Domácím nestačilo 29 bodů Russella Westbrooka ani 25 bodů Kevina Duranta.

Chris Paul proměnil celkem dvanáct ze 14 pokusů a stal se prvním hráčem od roku 1991, který v zápase play-off překonal hranici 30 bodů, střílel s lepší úspěšností než 75 procent z pole a přidal 10 asistencí. Naposledy to dokázal Michael Jordan. (VIDEO)

Výsledky 2. kola play-off NBA

Východní konference - 1. zápas: Indiana - Washington 96:102.

Západní konference - 1. zápas: Oklahoma City - Los Angeles Clippers 105:122.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články