Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky USK slaví po výhře nad Brňankami

Trutnov - Basketbalistky mistrovského ZVVZ USK Praha získaly Český pohár. Ve finále turnaje v Trutnově porazily 73:67 IMOS Brno, který obhajoval prvenství. Pražanky získaly trofej počtvrté za posledních pět let. Třetí místo vybojoval Hradec Králové, který ve východočeském derby porazil domácí Trutnov 87:80 po prodloužení.

Basketbalistky USK s pohárem
zdroj: ČT24

Hráčky USK a Brna se společně o pohár utkaly už v deseti z jedenácti předchozích ročníků, jen v roce 2006 se mezi ně vklínil Trutnov. Obhájkyně trofeje začaly finále lépe a úvodní čtvrtinu vyhrály o tři body, pak už ale palubovku ovládly Pražanky.

Poločas vyhrály o devět bodů a zvládly i dramatickou koncovku, v níž se Brňanky dokonce nakrátko dostaly do vedení. Těsný náskok ale neudržely a tým ZVVZ USK Praha získal po roční pauze pohárovou trofej zpět.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih vyvrcholení ČP basketbalistek

Asistent trenérky USK Jiří Bárta označil finálovou výhru za perně vybojovanou. "Až na úvod zápasu, kdy soupeř získal vedení, jsme udávali tempo. Soupeř v závěru otočil, ale my už jsme si po dvou koších a rychlém protiútoku nenechali vítězství vzít," řekl.

Asistent v poraženém celku Milan Veverka prohlásil, že Brňanky zahrály nad očekávání. "Proti tak silnému družstvu, co teď má USK Praha, je každý minimální rozdíl úspěch. Škoda, že nám tam v koncovce nepadly dvě šestky, kdy jsme mohli jít do jednobodového vedení a mohli jsme je ještě víc znervóznit," uvedl Veverka.

Výsledky Českého poháru:

Finále:

USK Praha - IMOS Brno 73:67 (15:18, 42:33, 59:54) Nejvíce bodů: Dubljevičová 22, Vaughnová 16, Palauová 12, Robinsonová 10 - Pecková 19, Hanušová 18, Jurčenková 10.

O 3. místo:

Hradec Králové - Trutnov 87:80 po prodl. (15:25, 38:38, 63:56, 73:73) Nejvíce bodů: Mišurová 21, Křížová 18, Stará 14 - Ovsíková 19, Russellová 16, Pazderová 15.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy