Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Durant kosí jednoho soupeře za druhým, nezastavilo ho ani Miami

Miami - Kevina Duranta nezastavili ve střeleckých hodech ani obhájci titulu z Miami. Kanonýr Oklahomy jim vstřelil 33 bodů, třicetibodovou hranici překonal ve dvanáctém zápase v řadě a dovedl tým Thunder k vítězství 112:95. Washington opět bez českého reprezentanta Jana Veselého v sestavě prohrál na hřišti Los Angeles Clippers 103:110.

Kevin Durant se přetlačuje s LeBronem Jamesem
zdroj: ČTK/AP

Hráči Oklahomy nezačali v Miami vůbec dobře a záhy prohrávali 4:22. Jenže pak začali přebírat kontrolu nad zápasem a v poločase už vedli o pět bodů. V třetí části nastřílel Durant 13 bodů a v poslední čtvrtině se vedení hostů vyšplhalo až na 25 bodů. "Není se zač schovávat. Krom prvních osmi minut nás jasně přehráli. Absolutně si zasloužili dnes zvítězit," uznal trenér ligových šampionů z Miami Erik Spoelstra.

Durant a spol. uspěli proti Miami po předchozích šesti nezdarech, vedle Duranta k tomu pomohli i Serge Ibaka 22 body, Jeremy Lamb 18 body a také Derek Fisher, jenž proměnil všech pět tříbodových pokusů. Miami nestačilo 34 bodů LeBrona Jamese ani návrat Dwyanea Wadea do základní sestavy. (VIDEO)

Oklahoma zvítězila podeváté v řadě a v čele Západní konference se vzdálila San Antoniu, které podlehlo Chicagu 86:96 a navíc přišlo zhruba na čtyři týdny o zraněného Mana Ginobiliho. Zkušený Argentinec má poraněný stehenní sval. (VIDEO)

Basketbalisté Washingtonu nevyužili už sedmou příležitost dostat se na pozitivní bilanci. Proti favorizovaným LA Clippers stáhli šestnáctibodové manko na jediný bod tři minuty před koncem, ale víc už nestihli. Clippers táhl Blaker Griffin s 29 body. (VIDEO)

Houston dobyl palubovku texaského rivala z Dallasu vítězstvím 117:115. Porážku mohl odvrátit José Calderon, dvě trojky v posledních pěti vteřinách však neproměnil. Dallasu nepomohly skvělé výkony veteránů - Dirk Nowitzki jako 13. hráč v historii NBA překonal hranici 26 tisíc vstřelených bodů, když ve středečním utkání nasbíral 38 bodů a 17 doskoků. Vince Carter přidal 22 bodů. (VIDEO)

Napínavý závěr měl zápas v Bostonu, kde domácí Celtics podlehli Philadelphii 94:95. Hrdinou byl Evan Turner, který dal rozhodující koš donáškou zároveň se závěrečným klaksonem. Boston si připsal smutný rekord - už 15. lednovou prohru. Nikdy v klubové historii tolikrát neprohrál během jednoho měsíce. (VIDEO)

Výsledky NBA

Boston - Philadelphia 94:95, Dallas - Houston 115:117, Denver - Charlotte 98:101, LA Clippers - Washington 110:103 (za hosty Veselý nenastoupil), Miami - Oklahoma City 95:112, Milwaukee - Phoenix 117:126, Minnesota - New Orleans 88:77, Sacramento - Memphis 89:99, San Antonio - Chicago 86:96, Toronto - Orlando 98:83. Utkání Atlanta - Detroit bylo odloženo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články