Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

USK dal Nymburku v první čtvrtině jen tři body

Praha - Basketbalisté Nymburka vstoupili do nového roku drtivou výhrou na palubovce USK Praha 115:49. Čeští šampioni, kteří loni nenašli v domácí soutěži přemožitele, prodloužili svou vítěznou sérii v zápasech s "vysokoškoláky". Naposledy s USK prohráli v únoru 2003.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USK Praha - Nymburk

V dohrávce 17. kola NBL vykročil Nymburk za vítězstvím velmi přesvědčivě, když první čtvrtinu vyhrál 28:3. "Přijeli jsme koncentrovaní, a to především v obraně. Byli jsme agresivní, nechali jsme domácí střílet pouze za tři body a dávali jsme hodně rychlých protiútoků. Jsem rád, že jsme mohli některé hráče pošetřit pro Eurocup a VTB ligu a zároveň dát prostor mladším hráčům," řekl kouč Kestutis Kemzura.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 21 body nymburský Palyza, do dvouciferných čísel se dostalo i šest jeho spoluhráčů. V týmu USK to dokázal jen Chán, který dal 16 bodů.

Scalabroni: Je to zklamání

Pražané nenavázali na vzájemný zápas ze začátku prosince, kdy podlehli přijatelným rozdílem 50:69. "Dnes ukázali svou pravou tvář jak v obraně, tak v útoku. Navíc ještě dávali i těžké střely. Hráli na vysoké úrovni a my jsme nebyli schopni se tomu přiblížit. Pro hráče to bylo frustrující. Cokoli jsme zkusili, byli o krok rychlejší. Jsem zklamán, myslím, že jsme mohli předvést více," uvedl trenér USK Kenneth Scalabroni.

USK Praha - Nymburk 49:115 (3:28, 21:55, 35:83)

Nejvíce bodů: Chán 16, Šotnar 8 - Palyza 21, Hruban 18, Pomikálek 16, Benda a Page po 12, Houška 11, Massamba 11. Rozhodčí: Vyklický, Baloun, Heinrich. Fauly: 21:12. Trestné hody: 10/7 - 21/17. Trojky: 4:14.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články