Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Portland porazil Houston, Brooklyn vyhrál potřetí v řadě

New York - Basketbalisté Portlandu porazili v NBA Houston 111:104 a potvrdili svoji vedoucí pozici v Západní konferenci. V druhém čtvrtečním utkání Brooklyn Nets přehráli Los Angeles Clippers 102:93 a připsali si třetí vítězství za sebou.

Brooklyn - LA Clippers
zdroj: ČTK/AP

Portland se doma s Houstonem dlouho trápil. Ještě v poslední čtvrtině James Harden košem s faulem snížil na 95:97 z pohledu Rockets, Trail Blazers však odpověděli šňůrou 11:1 a vybojovali devatenácté vítězství v sezoně. Lídrem Portlandu byl LaMarcus Aldridge, jenž si připsal 31 bodů a 25 doskoků, kterými si vytvořil nový osobní rekord. Přitom po dvaceti minutách měl na kontě pouze dva body.

Domácí se vypořádali i se střeleckým výpadkem rozehrávače Damiana Lillarda, který proměnil jediný z deseti pokusů z pole. Houstonu k výhře nestačilo 32 bodů a 17 doskoků Dwighta Howarda ani 25 bodů Hardena.

Clippers na palubovce Brooklynu dobře začali a v první části vedli už 23:10, jenže Nets včas zabrali a díky 36 bodům ve druhé čtvrtině už v poločase vedli o 12 bodů. Ve druhé půli vedení domácích narostlo až na 23 bodů, což je nejvyšší rozdíl, jemuž museli Clippers v této sezoně čelit. Nets vedli s 21 body Joe Johnson a Andray Blatche. Za Clippers nastřílel 20 bodů Chris Paul, který však oproti zvyklostem zaznamenal pouze dvě asistenci.

Střelecky se trápil Blake Griffin, který zůstal na 12 bodech, když proměnil jen dva z osmi pokusů z pole. Rozehrávač Derron Williams pomohl 15 body Nets k vítězství i ve svém druhém utkání po návratu na palubovky po zranění levého kotníku.

Výsledky NBA:

Brooklyn - LA Clippers 102:93, Portland - Houston 111:104.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články