Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Navrátilec Bryant prohře Lakers nezabránil

Los Angeles - Do NBA se osm měsíců po operaci Achillovy šlachy vrátil čtvrtý nejlepší střelec v historii ligy Kobe Bryant. Pětatřicetiletý rozehrávač však prohře Los Angeles Lakers s basketbalisty Toronta 94:106 nezabránil.

Kobe Bryant v dresu LA Lakers
zdroj: ČTK/AP

Bryant nastoupil v základní sestavě a odehrál 28 minut. Zapsal si devět bodů za dvě úspěšné střely z pole z devíti pokusů, pět proměněných trestných hodů, osm doskoků, ale i stejný počet ztracených míčů. "Cítil jsem, že bych mohl běhat celý den, je jen otázka času, jak dostat nohy zpátky do herního rytmu," řekl Bryant. I když byl ještě na marodce, už v listopadu prodloužil kontrakt o další dva roky.

Při Bryantově návratu odehrál nejlepší zápas kariéry pivot Toronta Amir Johnson, jenž přispěl k vítězství hostů 32 body. Raptors přerušili sérii pěti porážek a zároveň na půdě šestnáctinásobných šampionů Lakers uspěli poprvé po dlouhých 12 letech. Museli se přitom obejít bez křídla Rudyho Gaye, jenž by měl být dnes vyměněn do Sacramenta.

I desátý domácí zápas v sezoně vyhrála v neděli Oklahoma City a tuto bilanci si drží jako jediný tým ve výrazně lepší Západní konferenci. K úspěchu nad nejlepším týmem ligy Indianou ji dovedl autor 36 bodů a deseti doskoků Kevin Durant, nejlepší střelec soutěže (s průměrem 28,5 bodu na zápas). Obhájci titulu z Miami vyhráli v Detroitu 110:95 a vrátili soupeři úterní domácí porážku, která tehdy ligovým šampionům ukončila sérii deseti výher.

Výsledky NBA:

Detroit - Miami 95:110, Houston - Orlando 98:88, LA Lakers - Toronto 94:106, New York - Boston 73:114, Oklahoma City - Indiana 118:94.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články