Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Neobvyklá taktika: Kouč vylil pití, dostal pokutu za zdržování

New York - V přepočtu milionovou pokutu dostal kouč basketbalistů Brooklynu Jason Kidd za úmyslné rozlití pití na palubovku během zápasu s Los Angeles Lakers a zdržování hry. Bývalý skvělý rozehrávač, jenž se vydal na trenérskou dráhu letos v červnu hned po ukončení hráčské kariéry, už neměl v závěru utkání oddechový čas a nepříznivý stav 94:96 se snažil zvrátit neobvyklou taktikou.

Rozhodčí přerušuje hru po vylití limonády na palubovku
zdroj: nba.com

Kidd podle videozáznamu navedl hráče Tyshawna Taylora, aby do něj vrazil ve chvíli, kdy držel kelímek s limonádou. Do konce čtvrté čtvrtiny zbývalo 8,3 sekundy. Než byla hrací plocha uklizena, Kiddův asistent John Welch stihl udělit pokyny hráčům pro závěr utkání. Brooklyn i tak prohrál 94:99. Basketbalistům Nets se dlouhodobě nedaří. Z 15 zápasů vyhráli jen čtyři a patří k nejhorším týmům v lize.

Kidd nicméně popřel, že by přerušil hru záměrně. "Měl jsem zpocené dlaně. V zápalu boje mícháte se sestavou, hráče stahujete ze hřiště a střídáte. Prostě mi (nápoj) vypadl z ruky," řekl trenérský nováček v NBA. U vedení soutěže však s tímto vysvětlením nepochodil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články