Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Nymburk nestačil na euroligový Vilnius

Praha - Basketbalisté Nymburku ve VTB lize poprvé prohráli na domácí palubovce v Tipsport Areně, když nestačili na Lietuvos Rytas Vilnius. Litevský účastník prestižní Euroligy zvítězil 76:61 a dostal se v tabulce skupiny A právě před Nymburk, který si ke dvěma výhrám připsal třetí porážku. "Asi to byl nejtěžší soupeř v této sezoně. Poprvé se nám stalo, že jsme v utkání neměli pocit, že můžeme vyhrát. Oni měli hru plně pod kontrolou," řekl po utkání zkušený český reprezentant Jiří Welsch.

Nymburk nastoupil bez zraněných opor Petra Bendy a Scottieho Reynoldse, i tak ale začal proti velkému favoritovi velmi dobře a vedl 10:2. A to zejména zásluhou Radoslava Rančíka, který dal všech úvodních deset bodů, přestože ho pod košem bránil velezkušený Darius Songaila, jenž strávil osm sezon v NBA.

Rančík však dlouho postrádal střeleckou podporu od spoluhráčů a Rytas rychle dotáhl na 12:12. Vyrovnaný stav trval až do 16. minuty, pak ale hosté výrazně zlepšili obranu a do poločasu utekli na devět bodů.

Nymburku se nepovedlo ve druhé půli zaútočit, naopak Rytas zvýšil ve třetí čtvrtině vedení až na 18 bodů a zkušeně si hlídal vítězství.

Nymburk na mezinárodní scéně prohrál počtvrté za sebou a poprvé v Tipsport Areně, kde našel svůj nový domov pro souboje se zahraničními týmy. Nepomohlo ani 17 bodů Rančíka. Hosté přehráli českého šampiona zejména 11 úspěšnými trojkami.

"Začali jsme velmi dobře. Jak střelbou, tak obranou. Pak ale měl navrch soupeř. Oni patří momentálně k nejlepším týmům ve VTB lize. Bojovali jsme dobře, ale udělali jsme mnoho chyb. Oni dnes byli zkrátka mnohem lepší tým. Náš problém byly doskoky a ztráty. S tolika ztrátami nemůžete čekat, že vyhrajete," řekl trenér Nymburku Kestutis Kemzura. "Byl to velmi těžký zápas, ale prohráli jsme si ho sami vlastními ztrátami. Nemůžeme věšet hlavy, protože v úterý máme další velmi důležitý zápas," poukázal Rančík na utkání Eurocupu s Artlandem Quakenbrück, ve kterém potřebuje Nymburk uspět, aby zvýšil šance na postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nymburk - Vilnius

Výsledky skupiny A:

ČEZ Basketball Nymburk - Lietuvos Rytas Vilnius 61:76 (19:19, 30:38, 41:57)

Nejvíce bodů: R. Rančík 17, Page 15, Mahalbašič 12 - Gecevičius 20, Jelovac 16, Songaila 10. Fauly: 21:27. Trestné hody: 23/18 - 14/9. Trojky: 5:11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články