Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk prohrál v Le Mans až v prodloužení

Nymburk - Basketbalisté Nymburku i ve druhém venkovním utkání ve skupině A Evropského poháru prohráli. Tentokrát si odvážejí porážku z francouzského Le Mans, kde podlehli 74:81 po prodloužení. Soupeř po šňůře 19:0 vedl ve čtvrté čtvrtině o 14 bodů, český mistr sice manko stačil dohnat, ale v prodloužení byli opět lepší domácí. Připsali si tak druhé vítězství ve skupině, po kterém se dostali v tabulce před Nymburk.

Český tým nastoupil i s Američany Dylanem Pagem a Scottiem Reynoldsem, které v minulých dnech trápily zdravotní problémy a na jejich výkonu to bylo znát. Zejména Reynolds, který musel odstoupit z předešlého utkání se Zhořelcem, nebyl ve své kůži a ztrácel míče.

Nymburk přesto držel s domácími krok a v první půli byl dokonce lepší zejména zásluhou Tre Simmonse a Radoslava Rančíka. Ještě ve třetí čtvrtině měl Nymburk více ze hry a držel vedení. Jenže to trvalo jen do 28. minuty a stavu 45:40 pro hosty.

Pak Francouzi zabrali, nedovolili Nymburku čtyři minuty dát ani bod a sami především zásluhou trojek předvedli šňůru 19:0. Nymburk to ale nezlomilo. Manko 14 bodů dokázal v závěru smazat a ještě vybojoval prodloužení. O to se zasloužili zejména Jiří Welsch, Simmons a Rančík.

Nymburk v prodloužení vedl 74:73, ale minutu před koncem dal svou pátou trojku v utkání Američan Dashaun Wood a hosté už neměli odpověď. Právě Wood byl s 30 body nejlepším střelcem zápasu. V dresu Nymburku dali po 21 bodech Simmons s Rančíkem.

Utkání 3. kola Evropského poháru basketbalistů:

Le Mans - ČEZ Basketball Nymburk 81:74 po prodl. (15:17, 30:32, 48:45, 69:69) Nejvíce bodů: Wood 30, Duggins 15, Koffi 8 - R. Rančík a Simmons po 21, Page 10, Hruban 8. Rozhodčí: Jasevičius, Vikauskas (oba Lit.), Peruga (Šp.). Fauly: 26:20. Trestné hody: 12/12 - 23/17. Trojky: 9:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články