Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Francouzi prohráli s Litvou, Srbové jsou blízko čtvrtfinále

Lublaň – Francouzští basketbalisté nezačali osmifinálovou fázi mistrovství Evropy ve Slovinsku vůbec dobře, když tým v čele s hvězdným Tony Parkerem prohrál s Litvou 62:76. Blízko čtvrtfinále jsou naopak hráči Srbska. Stříbrní medailisté z roku 2009 porazili Belgii 76:69 a vedou tabulku skupiny E se třemi výhrami.

Francouzský basketbalista Mickael Gelabale
zdroj: ČTK/AP/ autor: Thanassis Stavrakis

Srbové v nečekaně vyrovnaném utkání s Belgií lépe zvládli koncovku a díky trojkám Markoviče a Bogdanoviče v posledních dvou minutách vždy utekli Belgičanům z dosahu. Nejlepším střelcem byl se 17 body bývalý pivot NBA Nenad Krstič, na kterém se Belgičané dopustili hned deseti faulů.

Francie s hvězdným Tonym Parkerem prohrála poprvé od úvodní nečekané porážky od Německa, které mezitím už z turnaje vypadlo. S Litvou má nyní na kontě po dvou výhrách, a tedy stále nadějné vyhlídky na play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litva - Francie

Belgičané si do osmifinále nepřinesli ze základní skupiny ani bod a jsou na chvostu tabulky. První úspěch si naopak připsalo Lotyšsko po drtivé výhře 85:51 nad Ukrajinou, která ani náznakem nenavázala na solidní výkony ze základní skupiny. Lotyši rozstříleli soupeře patnácti trojkami a mají stejně jako Ukrajinci jednu výhru.

Mistrovství Evropy basketbalistů:

Osmifinálová skupina E:
Lotyšsko - Ukrajina 85:51 (42:22), Srbsko - Belgie 76:69 (40:36), Litva - Francie 76:62 (32:27).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články