Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jedničkou draftu NBA se stal Kanaďan Bennett, získal ho Cleveland

New York - Jedničkou draftu NBA se stal poprvé v historii kanadský basketbalista. Dvacetiletého křídelního hráče Anthonyho Bennetta si vybral Cleveland, který dal Bennettovi přednost před očekávanými favority.

Anthony Bennett
zdroj: ČTK / AP

Jeden z hlavních adeptů na post jedničky Nerlens Noel uslyšel své jméno až jako šestý. Devatenáctiletý americký pivot se stal hráčem New Orleans. Těsně před ním byl draftován další ostře sledovaný mladík Ukrajinec Olexij Len, po kterém sáhl Phoenix.

"Jsem překvapený, stejně jako všichni ostatní. Je to šílené. Vstoupil jsem do historie," řekl Bennett, který hrál za Nevadskou univerzitu v Las Vegas, kde měl v uplynulé sezoně průměr 16,1 bodu a 8,1 doskoku na zápas. Momentálně se 203 centimetrů vysoký hráč zotavuje po operaci ramene, které se podrobil na konci ročníku.

V rekonvalescenci jsou momentálně i pivoti Noel s Lenem, což se podle médií do draftu mohlo promítnout. Pro Noela skončila v únoru sezona na univerzitě v Kentucky kvůli přetrženému přednímu zkříženému vazu v koleni. "Bylo to nevyzpytatelné. Nečekal jsem, že budu jedničkou," uvedl Noel.

Ten podle zámořských médií nejspíš ihned změní klub, protože se ho New Orleans chystá vyměnit do Philadelphie za rozehrávače Jrue Holidaye. Len, který dosud nastupoval za Maryland, léčí únavovou zlomeninu v levém kotníku. Na draftu se tentokrát na rozdíl od minulých dvou let neobjevil žádný český basketbalista.

Předloni byl jako třetí Čech do NBA draftován Jan Veselý, kterého si jako šestku vybral Washington. Stejný klub před rokem sáhl ve druhém kole po Tomáši Satoranském, který však zatím zůstává ve španělské Seville.

Washington ve čtvrtek volil jako třetí v pořadí a vybral si křídelního hráče Otto Portera z Georgetownu. Dvojkou draftu se stal rozehrávač Victor Oladipo z univerzity v Indianě, kterého si vzalo Orlando. Prvním draftovaným hráčem z Evropy byl Řek Jannis Antetokunmpo, kterého si jako patnáctého vybrali zástupci Milwaukee.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články