Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Krátká pauza paradoxně pomohla, říká po výhře Bortelová

Orchies - Podle kapitánky Veroniky Bortelové paradoxně pomohla českým basketbalistkám k výhře 72:68 nad Itálií jen šestnáctihodinová pauza od prohraného čtvrtfinále se Španělskem. Tým se totiž na mistrovství Evropy udržel v tempu, což pomohlo při úvodním náporu.

Veronika Bortelová
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Myslím si, že nám to mohlo paradoxně pomoct. S holkama jsme se už předtím bavily o tom, že bychom raději hrály tři zápasy ve třech dnech a pak měly jeden den volno, protože nás to drží v tempu. Když se hraje obden nebo když je tam dvoudenní pauza jako před čtvrtfinále, tak je to otrava," řekla Bortelová po utkání, které český tým udrželo ve hře o postup na MS.

Krátká pauza s sebou sice přináší únavu, ale v tom prý basketbalistkám hodně pomohla ledová lázeň. "Bylo těžké rychle zregenerovat, ale je to hlavně o hlavě, aby si to člověk nepřipouštěl. Také nám pomohl realizační tým, který nám připravil ledovou koupel. Ta nám hodně pomohla, protože se nám překvapivě dobře běhalo," prohlásila Bortelová.

Veronika Bortelová

"Já jsem věděla, že to nakonec dáme. Opravdu nám to běhalo, zahrály jsme dobrý zápas. Italkám jsme daly šanci tím, že jsme chvíli hrály staticky, ale pak jsme zase zrychlily a rozhodly."

Dalším důležitým faktorem, který vedl k dnešnímu vítězství, pak byla vidina postupu na mistrovství světa. "To nás namotivovalo opravdu hodně. Věděly jsme, že dnes prostě musíme zahrát, jinak jsme v pytli," řekla Bortelová, která k výhře přispěla 14 body, sedmi doskoky a čtyřmi asistencemi.

To vše vedlo k tomu, že hned v úvodu Češky předvedly šňůru 10:0 a první čtvrtinu vyhrály 24:13. "Trenéři nás upozorňovali, že první čtvrtiny máme špatné. Proto jsme se na začátek hodně soustředily a dnes jsme prvních deset minut zahrály velmi dobře, což nás nakoplo i do celého zápasu," hodnotila kapitánka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články