Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Španělky porazily Turecko a jdou na Češky

Lille - České basketbalistky se ve čtvrtfinále mistrovství Evropy ve středu utkají s dosud neporaženým Španělskem. To v duelu o prvenství v osmifinálové skupině E zvítězilo v Lille nad Tureckem 61:48.

České basketbalistky
zdroj: ČT24

Turkyně sice dosud na turnaji také nenašly přemožitele, ale rychlonohé Španělsko už bylo nad jejich síly. V první čtvrtině bylo utkání ještě vyrovnané, ale pak turecké hráčky téměř osm minut neskórovaly a Španělky toho využily k odskočení na rozdíl 18 bodů.

Turecko se však nevzdalo a v třetí čtvrtině stáhlo ztrátu na pouhé čtyři body. Pak však Marta Xargayová zavelela trojkou k odpovědi, Španělky znovu zvýšily náskok a dovedly zápas k hladké výhře. Jejich hlavní oporou byla pivotka Sancho Lyttleová, autorka 18 bodů.

"S celým týmem jsme se shodli, že bychom raději Turkyně, protože jejich styl nám více vyhovuje. Bude to těžké, ale šance tu je. Chce to ale, aby nám vyšlo všechno, jako třeba ve čtvrtfinále MS 2010 proti Austrálii," řekl asistent trenéra českého týmu Ivan Beneš. "V tomhle utkání můžeme jen překvapit, což by mohla být naše výhoda. K tomu ale potřebujeme, aby nám padala střelba," dodal.

Češky se na velké akci utkaly se Španělskem naposledy v osmifinále mistrovství světa 2010, kde prohrály 57:77. O rok dříve na mistrovství Evropy podlehly 59:66. Vítěz středečního duelu mezi Českem a Španělskem v semifinále narazí na vítěze souboje mezi Srbskem a Itálií. Poražené celky se spolu utkají o konečné umístění a především o postup na mistrovství světa.

Poslední postupové místo ze skupiny E získalo Švédsko, které porazilo Slovensko 75:72 a postoupilo na úkor Černé Hory. Slovensko vypadlo, na turnaji dosáhlo na jediné vítězství ještě v základní skupině nad Ukrajinou. Švédsko se ve čtvrtfinále utká s domácí Francií, zbývající čtvrtfinálovou dvojici vytvoří Bělorusko a Turecko.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky jdou ve čtvrtfinále na Španělky

Osmifinálová skupina E v Lille:

Itálie - Černá Hora 66:60 (34:45), Švédsko - Slovensko 75:72 (46:36), Španělsko - Turecko 61:48 (32:17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články