Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalistky optimistkami – na ME chtějí být do pátého místa

Praha – V sobotu začne evropský šampionát v basketbalu žen. Hostí ho Francie a v městě Trelazé budou mít svou skupinu i české reprezentantky. Dnes se vydaly na cestu za obhajobou 4. místa z posledního mistrovství v pozitivní náladě navzdory nepřesvědčivým výsledkům v přípravě. První duel je čeká úvodní den šampionátu proti Bělorusku. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 18:25.

České basketbalistky před odjezdem na ME
zdroj: ČT24

České basketbalistky odehrály v přípravě na mistrovství Evropy sedm zápasů a čtyři z nich prohrály. Dvakrát podlehly Kanadě, jednou pak Lotyšsku a Rusku, vyhrály naopak dvakrát nad Ukrajinou a jednou nad Čínou. Přesto však na turnaj odjíždějí s pozitivní náladou. "I v utkáních s prohrami jsme předvedly velmi dobré výkony," pronesla vicemistryně světa z roku 2010 Ilona Burgrová.

Cílem českého družstva je skončit do pátého místa. Šampionát totiž slouží zároveň jako kvalifikace na světové mistrovství, a tak by umístění do páté příčky pro svěřenkyně Lubora Blažka znamenalo, že mohou obhajovat stříbrné medaile na MS hraném v roce 2014.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky odjely na ME

Na první velkou mezinárodni akci odjíždí i devatenáctiletá hráčka VŠ Praha Tereza Vyoralová. "Bude to obrovský zážitek. Doufám, že uhrajeme dobrý výsledek," podotkla.

V základní skupině D se české hráčky utkají kromě Běloruska také s Litvou a Chorvatskem, dál postoupí tři nejlepší celky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články