Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Devatenáctiletá Vyoralová nechybí v nominaci basketbalistek na ME

Praha - Do nominace českých basketbalistek na mistrovství Evropy ve Francii se překvapivě dostala devatenáctiletá Tereza Vyoralová. Stejně jako Kateřinu Hindrákovou ji čeká první velká akce mezi dospělými. Trenér Lubor Blažek naopak z týmu vyřadil Kateřinu Křížovou a Lenku Bartákovou. Šampionát začne 15. června, Češky se ve skupině utkají s Běloruskem, Litvou a Chorvatskem. Přímé přenosy zápasů českého týmu a všech utkání od čtvrtfinálové fáze turnaje budeme vysílat na ČT sport.

Hráčku VŠ Praha Bartákovou, která si zahrála na olympiádě v Londýně, připravilo o místo ve dvanáctičlenném výběru rozhodnutí kouče jet na turnaj jen se dvěma klasickými rozehrávačkami. "Veronika Bortelová podává velmi dobré výkony, Kateřina Bartoňová totéž. V tu chvíli, kdy jsme řekli, že nepojedeme na tři, ale jen na dvě rozehrávačky, tak byly karty rozdány jasně," řekl Blažek.

"Rozhodli jsme se hned od začátku vsadit na dvě rozehrávačky, aby cítily důvěru. Navíc tam máme i křídla, která jsou schopna alternovat na rozehrávce," dodal.

Smůla provází Křížovou, která se nevešla do konečného kádru ani pro olympijské hry v Londýně. "Je nemocná. Onemocněla už před turnajem (v Karlových Varech) a bylo to na ní vidět i ve čtvrtek při zápase s Lotyšskem," uvedl na adresu strakonického křídla Blažek.

Již dříve ze širšího kádru vypadly pivotka Kamila Štěpánová z francouzského Landes, křídelnice Michaela Stará z Hradce Králové a rozehrávačka Petra Záplatová z Trutnova.

Vyoralová společně s Hindrákovou a Terezou Peckovou jako jediné ze současného týmu nezažily mistrovství Evropy v roce 2011. V kádru zůstalo šest stříbrných medailistek z MS 2010.

Konečná nominace basketbalistek na mistrovství Evropy:

Rozehrávačky: Veronika Bortelová (DSK Karlín), Kateřina Bartoňová (Cadi la Seu/Šp.).

Křídla: Kateřina Elhotová, Michaela Zrůstová (obě USK Praha), Tereza Pecková, Romana Hejdová (obě IMOS Brno), Jana Veselá (Antakya/Tur. a USK Praha), Kateřina Hindráková (Trutnov), Tereza Vyoralová (VŠ Praha).

Pivotky: Ilona Burgrová (USK Praha), Petra Kulichová (Košice), Alena Hanušová (IMOS Brno).

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Jakubem Bažantem o nadcházejícím ME v basketbalu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články