Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky přehrály ve Varech Číňanky

Karlovy Vary - České basketbalistky porazily v pátém přípravném zápase před mistrovstvím Evropy Čínu 71:52. Nejlepší střelkyní domácích v úvodním duelu turnaje v Karlových Varech byla Kateřina Elhotová, která si připsala 13 bodů, s deseti body jí sekundovaly Veronika Bortelová a Michaela Zrůstová.

Utkání Česko - Čína
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Přestože české basketbalistky rozhodně neměly nad svými soupeřkami výškovou převahu, byly to právě domácí pivotky, které obstaraly přísun bodů na české straně v začátku utkání.

Českou reprezentaci už z rozehrávky opět dirigovala Veronika Bortelová, která musela předchozí utkání proti Kanadě vynechat kvůli zranění oka ze zápasu s Ukrajinou. Právě její dvě přímočaré akce z poloviny druhé čtvrtiny, z nichž jedna vedla přes skoro o 40 centimetrů vyšší soupeřku, zajistily Češkám šestibodové vedení. To do poločasu ještě navýšily, zejména díky dobré práci na útočné polovině.

Ve druhé půli pak především velmi dobrá obrana vedla k zvýšení skóre na 20 bodů a rozhodnutí utkání. "Výsledek je dobrý. Jsem rád, že to, co chceme hrát v obraně, jsme tak na 90 procent splnili. Tlak jsme vyvinuli a ubránit Čínu na 52 bodů, to se tak často nestává. Čína je světová špička a já si myslím, že jsme si potvrdili, že rozhodnutí vsadit všechno na obranu je správné," řekl trenér Lubor Blažek po utkání.

Ve druhém dnešním duelu přehrály Rusky 70:63 Lotyšsko, s nímž budou české hráčky hrát ve čtvrtek. V pátek uzavřou přípravu duelem s Ruskem. 

Výsledky přípravy v Karlových Varech:

Česko - Čína 71:52 (17:18, 39:28, 55:38)

Nejvíce bodů: Elhotová 13, Zrůstová a Bortelová po 10, Hanušová 9, Veselá 8 - Čchen Nan 9, Čao Šuang 7. Fauly: 17:20. Trestné hody: 20/11 - 23/14. Trojky: 4:2. Rusko - Lotyšsko 70:63 (10:17, 31:33, 47:48).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články