Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České basketbalistky čeká v přípravě dvojzápas s Kanadou

Praha - České basketbalistky čeká v úterý a ve středu psychologická zkouška. V rámci přípravy na mistrovství Evropy vyzvou v Praze na Folimance Kanadu, s níž v minulém roce dvakrát prohrály. Trenér Lubor Blažek však věří, že český tým nyní kanadské trápení zlomí a tím si pozvedne sebevědomí. Středeční zápas sledujte živě od 17:55 na programu ČT sport a našem webu.

České basketbalistky
zdroj: ČT24

Češky se s Kanadou utkaly v minulém roce dvakrát během přípravy na olympijské hry. Nejprve prohrály o dva body 64:66 a v generálce na hry 39:47. Kanaďanky i Češky následně na londýnském turnaji skončily ve čtvrtfinále.

"Kanada je pro nás takový dost testující soupeř, protože vloni jsme s nimi nevyhráli. Myslím si, že je to takový náš velký balvan, který bychom chtěli odtlačit," řekl Blažek. "Jsem rád, že s nimi můžeme hrát, že si to můžeme zkusit, protože vloni jsme těžce uznávali jejich kvalitu, a myslím si, že z toho důvodu je dobré zápas hrát," dodal.

Blažkovi zatím komplikuje plány jen zranění předpokládané kapitánky a klíčové rozehrávačky Veroniky Bortelové, která si z dosavadních dvou přípravných zápasů s Ukrajinou odnesla poraněné oko. Nezasáhne tak ani do jednoho z duelů s Kanadou, podle dosavadních vyšetření by ale měla být v pořádku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články