Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Memphis porazil Oklahomu, radovala se i Indiana

Indianapolis - Basketbalisté Memphisu a Indiany jsou na půli cesty do finále konferencí NBA. Memphis opět uhájil proti vicemistrovi ligy Oklahomě City domácí neporazitelnost v play-off a po výhře 87:81 vede v sérii 2:1 na zápasy. Druhý bod získali také hráči Indiany, kteří doma zdolali New York 82:71.

Memphis - Oklahoma
zdroj: ČTK/AP

Oklahoma v Memphisu vedla v poločase 45:44, ve třetí čtvrtině ale trefila pouze čtyři z 20 střel z pole, čehož Grizzlies využili k šestibodovému náskoku. Dvě minuty před koncem hosté srovnali po trojce Dereka Fishera na 81:81, jenže pak už skórovali jen domácí.

"Udělali jsme všechno krom proměňování střel," zoufal si lídr Oklahomy Kevin Durant. Jeho tým byl lepší v doskocích, dal více bodů z vymezeného území i z rychlých protiútoků. Durant vedl hosty s 25 body a 11 doskoky, Reggie Jackson mu sekundoval s 16 body a 10 doskoky. Domácí Grizzlies k vítězství táhl Marc Gasol, který se po čtyřbodové první půli dostal na 20 bodů. Po čtrnácti bodech přidali Mike Conley a Tony Allen.

V hale Indiany se oba týmy trápily v útoku, shodně střílely s úspěšností jen 35 procent. Domácím Pacers se ale povedlo zvítězit na doskoky 53:40 a navíc si pomohli deseti úspěšnými trojkami oproti třem na straně hostů. K druhé výhře v sérii Indiana zavelela ve třetí čtvrtině šňůrou 11:1. Od té chvíle už se hosté nepřiblížili na menší než osmibodový rozdíl.

Pacers vedl pivot Roy Hibbert, který k 12 doskokům přidal 24 bodů, což je jeho osobní rekord v play-off. George Hill si pěti trojkami pomohl k 17 bodům. V dresu Knicks byl jediným dvouciferným střelcem Carmelo Anthony s 21 body.

Východní konference - 3. zápas:

Indiana - New York 82:71 (stav série 2:1).

Západní konference - 3. zápas:

Memphis - Oklahoma City 87:81 (stav série 2:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články