Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Miami deklasovalo Chicago a vrátilo Bulls úvodní porážku

New York - Basketbaloví šampioni z Miami se revanšovali Chicagu za úvodní prohru v sérii druhého kola play-off NBA a deklasovali Bulls 115:78. Vyrovnaná je i série mezi San Antoniem a Golden State, v níž hostující Warriors ukončili 16 let trvající čekání na výhru na hřišti Spurs a zvítězili 100:91.

Utkání Miami - Chicago
zdroj: AP autor: Lynne Sladky

V Miami byl výsledek pro oba týmy rekordem play-off. Tým Heat ještě v klubové historii nikdy tak vysoko ve vyřazovací fázi nevyhrál, Bulls zase dosud nezažili tak drtivou porážku. Ve druhém poločase přitom vedli domácí až o 46 bodů. Chicago dohrávalo zápas bez Joakima Noaha a Taje Gibsona, kteří se nechali v poslední části vyloučit za komentáře směrem k rozhodčím, celkem si hráči Bulls vysloužili za nedisciplinovanosti šest technických chyb.

"Nehráli jsme dobře, ale neznamená to konec světa," řekl Noah. "Tenhle zápas jsme v pohodě vyhráli, ale pořád jsme v těžké situaci. Bulls získali, co chtěli. Jedno vítězství. Na dnešním skóre vůbec nezáleží. Teď se musíme připravit na vstup do lvího doupěte v pátek," řekl trenér Miami Erik Spoelstra.

Podobně hovořil i LeBron James. "Je jedno, jestli vyhrajete o dvacet bodů, o třicet nebo o jeden. Ta série je 1:1. Oni jednou vyhráli na naší palubovce a mají teď domácí výhodu. My se pokusíme získat ji v Chicagu zpět," řekl autor 19 bodů, které všechny nastřílel v prvním poločase. O dva body více dal náhradník Miami Ray Allen, nejlepší střelec utkání. Lídr soupeře Marco Belinelli se dostal jen na 13 bodů.

Basketbalisté Golden State odjížděli po předchozích třiceti zápasech v San Antoniu vždy s prázdnou, naposledy tam vyhráli v únoru 1997. Už v pondělí ale sahali Warriors po úspěchu, jenže prohospodařili šestnáctibodový náskok a prohráli po dvou prodlouženích. Tentokrát vedli až o dvacet bodů, to už Spurs otočit nedokázali.

Utkání San Antonio - Golden State
zdroj: AP autor: Eric Gay

Hvězdou utkání byl Klay Thompson, který k výhře přispěl životními 34 body, přičemž trefil osm z devíti tříbodových pokusů, takže mu jedna trojka chyběla k vyrovnání rekordu play off. K tomu doskočil 14 míčů. Stephen Curry přidal 22 bodů, ale proměnil jen sedm z 20 střel z pole.

"Myslím, že od Klaye Thompsona a Stephena Curryho bylo velmi slušné, že nebyli v laufu oba ve stejný den. Třeba se ve třetím utkání nechytí ani jeden. To je to, v co doufám," řekl k výkonům ostrostřelců v dresu Warriors trenér San Antonia Greg Popovich. Za Spurs nastřílel Tim Duncan 23 bodů a Tony Parker 20.

Výsledky 2. kola play-off NBA - 2. zápasy:

Západní konference: San Antonio - Golden State 91:100 (stav série 1:1).

Východní konference: Miami - Chicago 115:78 (stav série 1:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články