Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Denver doma proti Golden State odvrátil hrozbu vyřazení

New York - Basketbalisté Denveru využili domácího prostředí a díky výhře 107:00 nad Golden State snížili stav série prvního kola play-off NBA na 2:3. Stejným poměrem prohrávají Los Angeles Clippers poté, co doma podlehli Memphisu 93:103.

Utkání Denver - Golden State
zdroj: AP autor: David Zalubowski

Denver v pátém utkání přitvrdil a dokázal přibrzdit střelce Stephena Curryho, který se musel spokojit s 15 body. Nuggets v úterním duelu ani jednou neprohrávali, vedli až o 22 bodů, avšak dvě minuty před koncem se hosté přiblížili na 100:95. Poté ale Curry i Klay Thompson minuli pokusy z tříbodové vzdálenosti a naopak domácí Wilson Chandler trojkou rozhodl o návratu série do Oaklandu, kde Warriors sídlí.

Lídrem Denveru byl André Iguodala s 25 body a 12 doskoky, po 19 bodech dali Chandler a Ty Lawson. Za hosty nastřílel 23 bodů Harrison Barnes. "Probíhám šestkou, všímám si svého a oni na mě zničehonic začnou s lokty. Nevím, co to má znamenat, ale musím dál hrát a starat se o sebe," komentoval tvrdost domácích Curry.

Hráčům Memphisu se povedlo zvítězit potřetí v řadě a mají možnost ukončit sérii v šestém utkání na domácí palubovce. Složitou situaci Clippers ztěžuje fakt, že Blake Griffin laboruje se zraněním kotníku.

Grizzlies v pátém utkání vedl Zach Randolph s 25 body a 11 doskoky, Marc Gasol přidal 21 a Mike Conley 20 bodů. V sestavě domácích hrál prim Chris Paul, který si 35 body vyrovnal osobní rekord v play-off, ale jediným dalším dvouciferným střelcem Clippers byl Jamal Crawford s 15 body.

Výsledky 1. kola play-off NBA:

Západní konference - 5. zápasy: Denver - Golden State 107:100 (stav série 2:3), LA Clippers - Memphis 93:103 (stav série 2:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články