Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zdecimovaní Lakers neuhráli proti San Antoniu ani zápas

New York - Basketbalisté Miami a San Antonia jsou prvními postupujícími do druhého kola play-off NBA. Obhájci titulu z Floridy zvítězili v Milwaukee 88:77 a celou sérii ovládli 4:0. Stejně suverénně San Antonio vyřadilo Los Angeles Lakers.

Miami o své čtvrté výhře nad Milwaukee rozhodlo v poslední čtvrtině šňůrou 19:5. LeBron James dovedl Heat k vítězství 30 body. Miami dokázalo zvítězit, přestože mu kvůli problémům s kolenem scházel Dwyane Wade.

Sezona skončila i pro Lakers, kteří podlehli San Antoniu 83:102. Spurs se mohli tradičně opřít o Tonyho Parkera, který neztratil ani jednou míč a nastřílel 23 bodů. Zraněními zdecimovaní Lakers hráli bez pěti členů základní sestavy včetně hlavní hvězdy Kobeho Bryanta. "Je to jako noční můra. Zlý sen, ze kterého se nemůžete vzbudit," řekl Dwight Howard při hodnocení celé sezony. V nedělním zápase byl vyloučen po druhé technické chybě.

Carmelo Anthony v utkání s Bostonem
zdroj: AP autor: Charles Krupa

Boston odvrátil první hrozbu vyřazení, když ve čtvrtém utkání porazil New York Knicks 97:90 po prodloužení a snížil stav série na 1:3. Celtics vedli až o 20 bodů, ale hosté po změně stran zabojovali a dovedli utkání do prodloužení. Na stáhnutí náskoku měl největší zásluhu Raymond Felton, který ve třetí čtvrtině sám přestřílel domácí tým 16:14. Hrdinou prodloužení se stal Jason Terry, který v něm dal devět ze svých 18 bodů. Kapitán Celtics Paul Pierce přispěl k výhře 29 body. Knicks nestačilo 36 bodů Carmela Anthonyho.

Ve skvělých výkonech pokračují hráči Golden State, kteří na své palubovce porazili Denver 115:101 a vedou 3:1 na zápasy. Hvězdou utkání byl i přes trable s kotníkem hrající Stephen Curry, který ve třetí čtvrtině nastřílel 22 ze svých 31 bodů, dalších pět domácích hráčů se dostalo do dvouciferných čísel. "Je to nejlepší střelec, se kterým jsem kdy hrál. U některých střel, které trefuje, jen zakroutíte hlavou," řekl o Currym jeho spoluhráč Andrew Bogut.

Výsledky 1. kola play-off NBA:

Východní konference - 4. zápasy: Boston - New York 97:90 po prodl. (stav série 1:3), Milwaukee - Miami 77:88 (konečný stav série 0:4).

Západní konference - 4. zápasy: LA Lakers - San Antonio 82:103 (konečný stav série 0:4), Golden State - Denver 115:101 (stav série 3:1).

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články