Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nymburk i Děčín nadělily svým soupeřům přes 100 bodů

Praha – Podle očekávání vstoupili basketbalisté Nymburka do čtvrtfinále play-off NBL vítězstvím. V prvním utkání rozstříleli obhájci titulu USK 103:58. V druhém utkání si Děčín poradil s Pardubicemi 101:89.

Favorizovaní Středočeši, kteří v základní části prohráli jen jediný zápas, vedli nad USK už po úvodní čtvrtině o 21 bodů. "Hráli jsme dobře po většinu zápasu. Byli jsme schopni rozdělit minuty rovnoměrně všem hráčům. USK hrál bez některých svých opor a to nám dnešní zápas usnadnilo. Teď nesmíme ztratit soustředění a musíme se připravit na úterý," řekl nymburský trenér Ronen Ginzburg.

Kouč Pražanů Ken Scalabroni konstatoval, že role jsou v této sérii jasně rozdané. "Nymburk hrál konzistentně po celou dobu zápasu. Hráli podle toho, jak si řekli, a určovali tempo. Doufám, že se na úterý připravíme a zápas se nám povede lépe," podotkl.

Ani Pardubice neměly moc šancí na vítězství, Děčín si prakticky po celý zápas hlídal bezpečný náskok. "Povedl se nám vstup do utkání a to bylo to, co jsme potřebovali. Co předvedla základní sestava, naladilo optimálně celý tým. Pardubice pak vsadily na střelbu trojek, aby zápas zdramatizovaly," uvedl trenér vítězů Pavel Budínský. Oba týmy v utkání proměnily po 11 trojkách.

Kouč Pardubic Dušan Bohunický nebyl spokojený s obranou. "Na druhou stranu bych chtěl vyzdvihnout naši útočnou hru, od níž bychom se chtěli do dalších utkání odrazit. Děčín předváděl velmi agresivní basketbal, který byl na hranici únosnosti a s kterým jsme se my nedokázali vyrovnat. Ale také měl ve svém středu Ella (Sanderse), jenž předvedl vynikající výkon, a to si myslím, že byl klíč k úspěchu domácích," řekl. Hraje se na tři vítězné zápasy, obě série pokračují v úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články