Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lakers zvládli první zápas bez Bryanta a sahají po play-off

New York - Basketbalisté Los Angeles Lakers úspěšně zvládli první utkání bez Kobeho Bryanta a na vlastní palubovce porazili silné San Antonio 91:86. Ve svém předposledním zápase v základní části si tím upevnili osmé místo v Západní konferenci a stále mají osud ve vlastních rukách. Postup jim zajistí výhra nad Houstonem, případně jakékoliv zaváhání konkurentů z Utahu, kteří mají před sebou ještě dva zápasy.

Radost basketbalistů LA Lakers
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

V sestavě Lakers chyběl vedle Bryanta, jehož návrat po operaci přetržené achillovky se čeká za šest až devět měsíců, také Steve Nash, přesto domácí dokázali otočit v průběhu poslední čtvrtiny výsledek šňůrou 15:4. Dwight Howard k tomu přispěl 26 body a 17 doskoky, Steve Blake přidal 23 bodů stejně jako v týmu soupeře Tim Duncan.

"Víme, že o nás každý pochyboval. Ale před zápasem jsem spoluhráčům řekl, že jsme všichni profesionálové, kteří už ve své kariéře něco dokázali, takže když nastoupíme a budeme dřít, může se stát cokoli," řekl Howard po sedmé výhře z osmi posledních zápasů. Porážka Spurs nahrála Oklahomě, jež zůstala v čele Západní konference s náskokem jedné výhry na San Antonio. Oběma rivalům zbývá sehrát dva zápasy.

Basketbalisté Dallasu porazili New Orleans 107:89 a dostali se na vyrovnanou bilanci 40 výher a 40 porážek. Díky tomu hráči Mavericks mohli shodit plnovousy, které si nechali růst od konce ledna, kdy se zařekli, že se oholí až v momentě, kdy budou mít padesátiprocentní úspěšnost. Na tu naposledy dosáhli před polovinou prosince. V utkání si Dirk Nowitzki připsal 19 bodů a jako sedmnáctý hráč v historii NBA překonal hranici 25 tisíc bodů.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Denver - Portland 118:109, Houston - Sacramento 121:100, LA Lakers - San Antonio 91:86, Miami - Chicago 105:93, New Orleans - Dallas 89:107, New York - Indiana 90:80, Philadelphia - Cleveland 91:77, Toronto - Brooklyn 93:87.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články