Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

James se vrátil po zranění a přiblížil Miami klubovému rekordu

New York - Po třízápasové pauze zaviněné zraněním se do sestavy basketbalistů Miami vrátil LeBron James a v sobotním utkání NBA dovedl obhájce titulu 27 body k vítězství nad Philadelphií 106:87. Miami si připsalo 60. výhru v sezoně a jedno vítězství ho dělí od vyrovnání klubového rekordu.

LeBron James
zdroj: Getty Images autor: Issac Baldizon

"Je to něco mimořádného. Nebereme to jako samozřejmost. Tolik týmů, které by vyhrály za sezonu 60 zápasů, zase nebylo," uvedl James. Tahoun lídra soutěže, který měl potíže s podkolenní šlachou, byl nejlepším střelcem zápasu, i když na hřišti nestrávil tolik času jako jindy.

"Zná své tělo dokonale. Ví, co si může dovolit," komentoval Jamesův vydařený návrat kouč Erik Spoelstra.

Denver zdolal v přestřelce Houston 132:114 a dvacátým vítězstvím na domácí palubovce vyrovnal klubový rekord. Nuggets dali nejvíce bodů v sezoně, přestože jim chyběli kvůli zranění nejlepší dva střelci. Pro Danila Gallinariho kvůli poraněnému kolenu skončila sezona, Ty Lawson je mimo hru se zraněním chodidla.

Trenér George Karl přiznal, že ho jeho svěřenci v oslabené sestavě překvapili. "Ale jsou to bojovníci," uvedl. Lídrem Denveru byl Andre Iguodala s 18 body a 14 asistencemi.

Sobotní výsledky NBA:

Brooklyn - Charlotte 105:96, Denver - Houston 132:114, Miami - Philadelphia 106:87, Milwaukee - Toronto 100:83, Minnesota - Detroit 107:101, San Antonio - Atlanta 99:97, Washington - Indiana 104:85 (Jan Veselý za domácí hrál necelé tři minuty).

Bez opor uspělo také San Antonio, které zdolalo Atlantu 99:97 a dostalo se do čela Západní konference těsně před Oklahomu. Při absenci Tonyho Parkera a Manu Ginobiliho vedl Spurs Tim Duncan, který dal 31 bodů a doskočil 14 míčů.

Český basketbalista Jan Veselý odehrál necelé tři minuty za Washington, který oslavil 35. výročí zisku jediného titulu v historii klubu vítězstvím nad Indianou 104:85. Hlavní podíl na výhře měl autor 37 bodů John Wall. Veselý se do statistik nezapsal.

Poslední osmé místo v play-off ve Východní konferenci zabralo Milwaukee díky vítězství nad Torontem 100:83.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články