Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Houston vstřelil 140 bodů a 23 trojkami vyrovnal rekord

Houston - Basketbalisté Houstonu se v úterý v NBA blýskli 140 body do koše Golden State a 23 proměněnými trojkami vyrovnali rekord ligy. Jejich střeleckou formu odnesli Warriors porážkou 109:140. Rockets z dálky vystřelili celkem čtyřicetkrát, v závěru jim soupeř nedovolil rekord překonat, protože schválně fauloval.

Jeremy Lin v dresu Houstonu
zdroj: ČTK/AP

"My se nevzdáme. Když se pokusíte o rekord, zastavíme vás. V žádném případě si nenecháme líbit tolik bodů a trojek. Nehráli jsme dobře, ale to neznamená, že se vzdáme - to není v naší DNA," řekl po zápase trenér Golden State Mark Jackson.

Třiadvacet trojek v NBA naposledy nasázeli hráči Orlanda v lednu 2009 Sacramentu. Houston jen za první poločas dal 77 bodů. Jeden z nejlepších výkonů v dresu vítězů předvedl Jeremy Lin s 28 body a devíti asistencemi. Ještě dalších sedm jeho spoluhráčů se dostalo do dvouciferných čísel.

Už patnáctou výhru v řadě na své palubovce vybojovala Indiana, jež porazila Atlantu 114:103. Defenzivní specialisté z Indiany se dál zlepšují na opačné straně hřiště a podruhé za sebou si vylepšili sezonní bodové maximum. Pacers si za prvních 43 zápasů sezony připisovali v průměru 90,3 bodu na zápas, v posledních sedmi ho zvedli na 106. Proti Atlantě dovedl Indianu k výhře Paul George, jenž nastřílel ve druhé půli 22 ze svých 29 bodů.

Potřetí v řadě zvítězili Los Angeles Lakers, kteří dobyli palubovku Brooklynu Nets 92:83. I tak ale Lakers přibyly další starosti, protože utkání nedohrál Pau Gasol kvůli problémům s nohou. Do utkání přitom opět nezasáhl se zraněným ramenem laborující Dwight Howard. Lakers chyběl i Metta World Peace, který byl suspendován za nesportovní faul z utkání proti Detroitu. Nets vedli ještě dvě a půl minuty před koncem 83:82, ale zbytek utkání ovládli hosté poměrem 10:0.

O překvapení dne se postarali hráči Phoenixu, kteří dokázali zvítězit v Memphisu 96:90. Hrdinou utkání byl s chřipkou hrající Goran Dragič, který v poslední čtvrtině nastřílel 15 ze svých 17 bodů. Grizzlies nestačilo ani 29 bodů náhradníka Jerryda Baylesse.

Výsledky NBA

Brooklyn - LA Lakers 83:92, Denver - Milwaukee 112:104, Houston - Golden State 140:109, Indiana - Atlanta 114:103, Memphis - Phoenix 90:96.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články