Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Favorizovaný Jekatěrinburg byl nad síly basketbalistek USK

Jekatěrinburg - Basketbalistky USK Praha v 10. kole Evropské ligy prohrály v hale favorizovaného Jekatěrinburgu 75:94. Zatímco ruský celek uhájil neporazitelnost, české mistryně si připsaly šestou porážku z devíti zápasů a balancují na hraně postupu. Poslední tři zápasy s přímými konkurenty však sehrají v domácím prostředí.

"Je škoda, že jsme dobře rozehraný zápas prohrály o 19 bodů. Jekatěrinburg si ale vedl velmi dobře a každá jeho hráčka pro nás představovala problém," řekla po utkání trenérka Natálie Hejková.

Pražanky měly vydařený vstup do zápasu a rychle vedly 7:0. Ještě v 8. minutě vedly 23:22, ale pak přišel velký výpadek a "Lišky" z Jekatěrinburgu předvedly šňůru 19:2, která jim vynesla sedmnáctibodový náskok. Zasloužily se o to zejména americké opory Rusek Diana Taurasiová a Candace Parkerová.

Zdálo se, že šlo o rozhodující nápor favorita, ale český celek se vzchopil a ještě do poločasu odpověděl podobným náporem v podobě šňůry 24:4 a otočení skóre na 49:45. Nápor vedla Jelena Dubljevičová, která během šňůry zaznamenala deset bodů. Na poločasovou přestávku pak oba celky šly za vyrovnaného stavu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalu žen: USK - Jekatěrinburg

 "To, jak jsme zakončily poločas, považuji za velký úspěch. Ale hrát dobrý basketbal jen 20 minut na této úrovni nestačí," řekla Hejková. "Sice nejsme tak silné, abychom hrály s Jekatěrinburgem vyrovnaně celý zápas, ale hodně si vážím toho, že jsme se nevzdaly a dokázaly jsme se vrátit do hry," dodala Eva Vítečková. 

Odpor USK hráčky Jekatěrinburgu o poločase nažhavil a do druhé části nastoupily o to odhodlaněji. Výsledkem byl další velký nápor a rychlé odskočení na rozdíl 18 bodů. Na to už USK neměl odpověď. Zatímco USK předváděl především kolektivní basketbal a hned pět hráček zaznamenalo dvouciferný počet bodů, na straně Jekatěrinburgu se o skóre staraly zejména Parkerová s Taurasiovou, které se podělily dohromady o 50 bodů.

Utkání 10. kola Evropské ligy basketbalistek:

Skupina C:

Jekatěrinburg - ZVVZ USK Praha 94:75 (33:22, 51:51, 77:61) Nejvíce bodů: Parkerová 26, Taurasiová 24, Kobrynová 12 - Dubljevičová 15, Burgrová a Vítečková po 14, Vaughnová a Elhotová po 10. Fauly: 17:17. Trestné hody: 15/11 - 13/11. Trojky: 5:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články