Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Basketbalistky Brna nezvládly v Eurolize s Bourges koncovku

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno nezvládly koncovku zápasu 7. kola Evropské ligy s Bourges a prohrály 60:63. České vicemistryně si připsaly na své konto už pátou prohru a zůstaly na posledním místě tabulky skupiny A. O těsném vítězství Bourges rozhodla osm sekund před koncem Ndongueová. Po většinu zápasu měly Brňanky režii ve svých rukou, v závěru ale doplatily na nepřesnou koncovku.

Utkání IMOS Brno - Bourge
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Celý zápas jsme tahaly za delší konec provazu. Dnešní porážka je nezasloužená," posteskl si po utkání trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Úvod zápasu poznamenala na obou stranách hodně urputná defenzivní taktika a špatná koncovka. Vypovídá o tom i průběžný stav na začátku 5. minuty 4:3. Bourges dorazilo bez zraněné nejproduktivnější hráčky Švédky Eldebrinkové, která před dvěma lety oblékala dres Brna a následně i USK.

V úvodních minutách se blýskla dvěma koši v domácím týmu její krajanka v brněnské sestavě Abdiová. Motivovala ji zřejmě účast švédského televizního štábu, který připravuje její medailonek.

K obratu z defenzivního basketbalu k útočnějšímu pojetí dala rozehrávačka Horáková. Jednak směřovala kombinační akce do podkošového prostoru, kde se prosazovaly pivotky Ohldeová a Jurčenková. Kromě toho si Horáková sama nabíhala pod koš a akce přesně zakončovala.

Trenér Bobrovský postavil taktiku na důsledném střežení pohyblivé rozehrávačky Dumercové. Soupeřky tento styl zaskočil a začaly postupně ztrácet krok. Jihomoravanky se dostaly do herní pohody, přesně zakončovaly a získaly až třináctibodový náskok 32:19.

"V prvním poločase jsme hrály dobře. Dařila se nám střelba z podkošového prostoru a dobře jsme bránily," poznamenala americká pivotka Nicole Ohldeová.

Před přestávkou se ale Bourges vzchopilo a po rychlých výpadech Dumercové do přímočarých útoků Francouzky snížily manko na rozdíl čtyř bodů. Po změně stran se podařilo Bourges srovnat skóre na 37:37. Hrozící zvrat desetibodovou šňůrou domácí hráčky odvrátily. Podíl na trháku měly tříbodové koše Hejdové a Horákové.

Drama vyvrcholilo v závěrečné čtvrtině. Šest minut před koncem hráčky Bourges srovnaly znovu bodový stav. Dvě minuty před koncem vypadla Brnu pro pět osobních chyb Jurčenková. Problém byl ale hlavně s přesností střelby, jelikož domácí hráčky nedaly v závěru sedm střel v řadě a Bourges to využilo k otočení duelu ve svůj prospěch.

"Zápas byl o obranách. Bourges je v defenzívě vynikající. V závěru na sebe v týmu Bourges vzaly střeleckou odpovědnost jejich klíčové hráčky. Nám taková opora chyběla," dodal Bobrovský.

BK IMOS Brno - Bourges Basket 60:63

Nejvíce bodů: Horáková a Hejdová po 13, Abdiová 12 - Miyemová, Joensová a Ndongueová po 11. Rozhodčí: Špendl (Slovin.), Stoica (Rum.), Hadjisolomu (Kyp.). Fauly: 21:20. Trestné hody: 15/10 - 22/12. Trojky: 4:3. Diváci: 400.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy