Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Knicks drží domácí neporazitelnost, Orlando si vyšláplo na Lakers

New York - Basketbalisté New York Knicks přehráli Phoenix 106:99, čímž uhájili domácí neporazitelnost. Ve druhém nedělním utkání NBA Los Angeles Lakers překvapivě podlehli Orlandu 103:113.

Los Angeles Lakers - Orlando
zdroj: ČTK/AP

Knicks ani jednou v utkání nepustili soupeře do vedení a již v prvním poločase měli k dobru až 20 bodů. Suns přesto zabojovali a povedlo se jim v poslední minutě snížit na 103:99, ale více se Phoenixu nepovedlo. New York zvítězil v letošní sezoně na domácí půdě i v sedmém duelu. Vynikající domácí bilanci od svého nástupu na lavičku Knicks drží trenér Mike Woodson, který prohrál jediný z 19 zápasů v Madison Square Garden.

Na vítězství se podílel Carmelo Anthony 34 body, Raymond Felton přidal 23 bodů. V dresu Suns předvedl nejlepší výkon Marcin Gortat s 18 body a 17 doskoky. Na utkání nebude v dobrém vzpomínat domácí Rasheed Wallece, který si v první čtvrtině vysloužil dvě technické chyby a byl vyloučen. Na palubovce pobyl jen 85 sekund.

Orlandu se povedlo zaskočit favorizované Lakers, kterým nastřílelo v poslední čtvrtině 40 bodů. Od svého přesunu do Los Angeles se proti svému bývalému celku poprvé představil Dwight Howard. Právě na něm postavili hosté taktiku, když jej v poslední části začali cíleně faulovat, aby musel házet trestné hody. Howard si připsal 21 bodů a 15 doskoků, ale proměnil jen devět z 21 trestných hodů.

"Znamená to hodně. Můžeme říkat, že to byl jen normální zápas, ale všichni víme, o co šlo," řekl po utkání rozehrávač Jameer Nelson ke zvýšené motivaci hráčů Magic proti Howardovi.

Devátou prohru Lakers v sezoně neodvrátilo ani 34 bodů Kobeho Bryanta. Orlando vedl s 30 body Arron Afflalo, Glen Davis přidal 23 bodů a 12 doskoků a Nelson nasbíral 19 bodů a 13 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články