Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Basketbalisté USK jsou po páté domácí výhře třetí

Praha - Basketbalisté USK vybojovali na domácím hřišti páté vítězství za sebou. Přestože proti Levicím v poslední čtvrtině zcela propadli, nakonec v 8. kole uhájili výhru 84:78 a v tabulce se posunuli na třetí místo. Na druhou Ostravu, která přehrála Ústí nad Labem 85:65, ztrácejí dva body. Ostravané se drží o pouhý bod za favorizovaným Nymburkem.

Domácí na Folimance začali svižně. Soupeř nedokázal pokrýt Stanislava Votroubka, s 19 body nejlepšího střelce, a v dresu USK se navíc dařila střelba za tři body i dalším hráčům. V poločase vedli o 20 bodů a náskok v průběhu třetí čtvrtiny zvýšili až na 33 bodů. Pak ale zvolnili a hosté toho dokázali využít. Závěrečnou část Levice vyhrály poměrem 38:14.

"Samozřejmě jsem za výhru rád, ale šel jsem po zápase do šatny a měl jsem pocit, že jsme prohráli," zlobil se trenér USK Ken Scalabroni s tím, že výkon ze čtvrté čtvrtiny je neomluvitelný. "Hráli jsme hloupě, nezodpovědně a byla to rozhodně nejhorší čtvrtina sezony. Jediné, co na tom úseku hry bylo pozitivní, je, že jsme na konci vyhráli," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články