Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Basketbalistky USK chtějí v Evropské lize mezi osm nejlepších

Praha - Basketbalistky USK Praha vstupují do nové sezony Evropské ligy s cílem probojovat se mezi osm nejlepších celků soutěže. Vedení týmu věří, že obměněný kádr bude schopen měřit se s konkurencí v těžké základní skupině natolik, aby pak zvládl klíčový osmifinálový souboj, v němž v předchozích třech sezonách neuspěl.

"Pro sezonu máme tři cíle. Chceme obhájit titul i triumf v poháru a v Eurolize chceme postoupit mezi posledních osm celků, tedy do turnaje Final 8 v Jekatěrinburgu," prohlásil trenér Ivan Beneš. "Dalším cílem pak je předvádět atraktivní basketbal, který přiláká fanoušky do ochozů," dodal.

K postupu do závěrečného Final 8 musejí hráčky USK nejprve uspět v základní skupině, ve které se utkají s favorizovanými Jekatěrinburgem, Galatasarayem Istanbul a Salamankou, Polkowicemi, Mondeville a Novým Záhřebem. V podobně silné skupině loni skončily na čtvrtém místě. Do osmifinále postoupí prvních pět celků.

"Už loni jsme říkali, že to byla skupina smrti, a tato je možná ještě těžší. Nemůžeme ale kvůli tomu brečet, naopak to musíme brát jako motivaci, připravit se na soupeře a snažit se potrápit i favority," řekl Beneš. Reálně pomýšlí na boj o třetí místo ve skupině se Salamankou, věří ale, že jeho tým má i na to, aby potrápil i Jekatěrinburg s Galatasarayem. "To jsou asi největší favoriti skupiny, ale pokusíme se je v domácím prostředí potrápit a venku překvapit," dodal.

USK přes léto prošel výraznou obměnou, z jarní sestavy zůstaly v kádru jen čtyři české reprezentantky. "Byl to risk, ale zatím to vypadá, že se to vyplatí. Tým se nám líbí, jak pracuje a hraje. Je před námi ale stále hodně práce," řekl Beneš.

Kouč Beneš: Naše výkony? Střídavě oblačno

Největším problémem je prý nevyrovnanost výkonů i v průběhu jednoho zápasu. "Především máme problémy se stálostí výkonů. Je to střídavě oblačno. Podáme vynikající výkon a nastřílíme Brnu přes 30 bodů za čtvrtinu, ale pak výkon spadne. Nedaří se to udržet ve stejné rovině," prohlásil kouč USK.

Věří, že se výkony podaří stabilizovat, až se tým definitivně sehraje. K tomu chybí ještě zapracovat poslední posilu americkou pivotku Rebekkah Brunsonovou, pro kterou teprve v neděli skončila sezona WNBA porážkou ve finále. "Měla by se k nám připojit na začátku příštího týdne. Pokud půjde vše podle plánu, mohla by nastoupit už ve druhém utkání Evropské ligy v Istanbulu," řekl generální manažer týmu Marek Kučera.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráčky USK chtějí dobýt EL
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články