Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalový MEKR's Cup nabídl k vidění hvězdné týmy - a i parádičky

Trutnov - Nejkvalitnější přípravný turnaj basketbalistek v Evropě hostil o víkendu Trutnov. V osmičlenném souboji, v němž se představilo pět týmů z Euroligy - vítěz Evropského poháru FIBA a také mistr Česka, Polska a Maďarska - zvítězila Naděžda Orenburg. Velkým zážitkem byly dovednostní soutěže hráček a trenérů.

Jedním z vrcholů MEKR’s Cup 2012 bylo zahájení s dovednostními soutěžemi. Andrea Vacková z domácí Kary Trutnov střílela v soutěži z poloviny hřiště s čipovou kamerou na hlavě, která nabízí unikátní subjektivní pohled střelce. Vackové se míč z obroučky vykroutil. Trefila se Dóra Nagyová z maďarského Györu a vyhrála.

V soutěži ve střelbě trestných hodů trenérů střílel s kamerou na hlavě Stanislav Kára, asistent trenéra v ZVVZ USK Praha. V rozstřelu s Rusem Jermolinským z Orenburgu zkusil rozhodnout zády ke koši, ale uspěl až klasickou střelou.

"Klepaly se mi ruce," hodnotil zahájení s úsměvem Kára. "Přece jen před holkama, kterým opravujeme střelbu a říkáme všechny taktické pokyny... Ale bylo to fajn, užil jsem si to," uzavřel trenér.

Turnaj nakonec vyhrály basketbalistky hvězdného ruského Orenburgu, za nějž hraje například nejlepší hráčka posledního mistrovství Evropy Alena Danilochkinová. Ve skupině ještě prohrály s domácím Trutnovem o 21 bodů, ve finále však rozstřílely Wislu Krakow 83:59. USK Praha v konečném pořadí patřilo 5. místo, pořádající Trutnov skončil sedmý.

Trenér Wisly Krakow Jose Hernandez si úroveň soutěže pochvaloval. "Jsme spokojení. Myslím, že trutnovský turnaj je nejlepší ženský basketbalový turnaj v Evropě. Pět týmů hraje Euroligu, takže to byla výborná příprava před sezonou. Bylo to dobré i na prověření nových hráček, i když hrát čtyři zápasy během tří dnů je docela šílené.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články