Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Basketbalistky začaly přípravu na boj o Londýn zatím bez Horákové

Lázně Bělohrad (Jičínsko) - Ještě bez kapitánky Hany Horákové odstartovala sedmnáctka českých basketbalistek v Lázních Bělohrad přípravu na olympijskou kvalifikaci, která se uskuteční koncem června v Turecku. Horáková se do společné přípravy zapojí příští týden na kondičním soustředění v Harrachově. Jinak už se k týmu přidaly i zraněné hráčky Ilona Burgrová a Eva Vítečková.

České basketbalistky na soustředění
zdroj: ČT4

"Během lázeňského pobytu by se měly dát zdravotně do pořádku tak, aby už mohly naplno trénovat," řekl trenér Lubor Blažek. V kvalifikaci nemůže počítat pouze se zraněnými Romanou Hejdovou a Editou Šujanovou.

"Tento model přípravy na sezonu se nám osvědčil už v minulých letech, spoléháme na vyzkoušené věci," uvedl Blažek. Před dvěma lety odstartovaly basketbalistky v Lázních Bělohrad cestu za světovým stříbrem. Loni na stejném místě začaly přípravu na mistrovství Evropy, na kterém skončily čtvrté.

Vedle lázeňských procedur absolvují basketbalistky i fyzickou a taktickou přípravu. "Času sice mnoho nezbývá, ale na tom jsou všichni stejně," poznamenal Blažek.

Po soustředění v Harrachově mají basketbalistky v plánu 29. a 30. května v Trutnově dva zápasy s Portorikem. Od 8. do 10. června se na turnaji v Karlových Varech střetnou s Maďarskem, Tureckem a Austrálií. Pak odehrají 14. až 16. června tři duely ve Francii s domácí reprezentací, Kanadou a Chorvatskem. Finální zápasovou prověrkou před olympijskou kvalifikací budou 19. a 20. června v Praze dvě utkání s Británií.

V kvalifikaci v Ankaře, kde získaly české basketbalistky v roce 2005 titul mistryň Evropy, narazí ve skupině 25. června na Nový Zéland a o dva dny později na Argentinu. Z kvalifikace postoupí na OH pět týmů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články