Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Philadelphie vyřadila Chicago, ze hry je i Atlanta

New York - Favorizovaní basketbalisté Chicaga vypadli už v prvním kole play-off NBA. Vítěze základní části vyřadila Philadelphia, která porazila Bulls díky dvěma trestným hodům Andrého Iguodaly 2,2 sekundy před koncem 79:78 a zvítězila 4:2 na zápasy. Stejným poměrem ovládl sérii Boston, který ve čtvrtek zdolal Atlantu 83:80. Denver porazil Los Angeles Lakers 113:96 a o postupujícím rozhodne sedmý zápas. Philadelphia postoupila z 1. kola play-off poprvé od roku 2003 a stala se teprve pátým týmem historie, který jako osmý nasazený vyřadil nejlepší tým konference.

Utkání Chicago - Philadelphia
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

Sixers se na vítězství nadřeli. Ve třetí čtvrtině sice vedli až o 12 bodů, ale Chicago utkání otočilo a ještě 15 sekund před koncem vedlo o tři body. Philadelphia snížila po nájezdu Lou Williamse na jediný bod a Chicago, které už nemělo k dispozici oddechový čas, udělalo chybu. Dostalo míč do rukou Omera Asika, který byl faulován, ale neproměnil ani jeden trestný hod. Sixers měli ještě dostatek času, aby Iguodala předribloval celé hřiště a byl faulován právě Asikem. Iguodala otočil dvěma trestnými hody skóre a Bulls už se dostali pouze k zoufalé střele z poloviny hřiště, která v koši neskončila.

"On si prošel tolika věcmi. Řekl jsem mu, že nikdo si to nezaslouží tolik jako on," řekl trenér Philadelphie Doug Collins po utkání o Iguodalovi, který byl s 20 body nejlepším střelcem zápasu. Sixers dokázali zvítězit, přestože prohráli na doskoky jednoznačně 33:56.

Za Chicago dali 19 bodů Luol Deng a Rip Hamilton. Selhal Carlos Boozer, jenž dal pouhé tři body, když trefil jedinou z 11 střel z pole.

Atlanta v Bostonu ještě v poslední minutě vedla, ale půl minuty před koncem otočil skóre na 80:79 ve prospěch Celtics Kevin Garnett. Na druhé straně neuspěl se střelou Josh Smith, bostonský Ray Allen pak trefil jen jednu ze dvou šestek. Atlanta měla k dispozici poslední útok, při němž byl 2,3 sekundy před koncem faulován Al Horford. Ten však také proměnil jen jeden trestný hod a bylo po nadějích Atlanty na prodloužení série.

LA vyhořeli v Denveru

Hvězdou utkání byl Garnett, který včetně klíčového koše nastřílel 28 bodů, doskočil 14 míčů a zblokoval pět střel soupeře. Paul Pierce přidal 18 bodů. V dresu Atlanty se čtyři hráči vešli do rozmezí 15 až 18 bodů, ale nikdo jiný se nedostal přes pětibodovou hranici.

"Chci poděkovat majiteli Atlanty, že mi dodal extra motivaci. Jen bych mu chtěl poradit, že než si příště zase pustí pusu na špacír, aby dobře věděl, o čem mluví," řekl Garnett na adresu spolumajitele Atlanty Michaela Gearona, který jej před utkáním označil za nejškodolibějšího hráče v NBA.

Los Angeles Lakers naprosto vyhořeli v Denveru. Domácí vstoupili do šestého zápasu šňůrou 13:0 a po celé utkání neprohrávali. Definitivně se duel zlomil ve třetí čtvrtině, kdy Nuggets odskočili až na 25 bodů. Lakers táhl s 31 body Kobe Bryant, přestože nastoupil se žaludečními problémy a byla na něm patrná velká únava. Zápas vůbec nevyšel Pau Gasolovi, který dal jen tři body, když trefil jedinou z 10 střel. Za Denver nastřílel 32 bodů Ty Lawson, jenž proměnil pět z šesti trojkových pokusů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články