Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

San Antonio jde dál v play-off NBA

New York - Basketbalisté San Antonia zvítězili ve čtvrtém utkání série play-off NBA na půdě Utahu 87:81 a nejrychlejším možným způsobem postoupili do semifinále Západní konference. V něm narazí na lepšího z dvojice Los Angeles Clippers a Memphis. Clippers v pondělí vyhráli 101:97 po prodloužení a vedou v sérii 3:1.

Paul Millsap z Utahu gratuluje k postupu Timu Duncanovi
zdroj: ČTK/AP autor: Colin E Braley

Klíčovým hráčem pro čtvrtý úspěch San Antonia nad Utahem tentokrát nebyl jako obvykle Tony Parker, který dal pouze 11 bodů, ale Manu Ginobili. Hosté ve třetí čtvrtině vedli o 14 bodů, ale soupeři se povedlo snížit na rozdíl tří bodů. V tu chvíli vstřelil Ginobili dvě trojky za sebou a svůj tým uklidnil. Na začátku poslední části přidal trestný hod a další trojku - deseti body se tak podílel na klíčové šňůře 15:0. Argentinský rodák si celkem připsal 17 bodů.

Utah ještě zabojoval a v poslední minutě se přiblížil na rozdíl čtyř bodů, ale víc už nestihl. Klíčový rozdíl byl mezi náhradníky. Lavička Spurs přestřílela tu domácí 57:10. Jazzmanům nestačilo 26 bodů Ala Jeffersona, 19 bodů Devina Harrise, ani 10 bodů a 19 doskoků Paula Millsapa.

"Tyhle řeči ignorujeme. Slýcháme to už deset let," řekl po utkání trenér Spurs Gregg Popovich na dotaz novinářů, jak jeho mužstvo reaguje na tvrzení, že je příliš staré na zisk dalšího titulu.

Utkání LA Clippers - Memphis Grizzlies
zdroj: ČTK/AP autor: Chris Carlson

Clippers ve čtvrtém utkání série vedli nad Memphisem ještě pět minut před koncem o 10 bodů. Jenže Grizzlies zabojovali a dokázali utkání poslat do prodloužení. To patřilo Chrisu Paulovi, který v něm zaznamenal osm ze svých 27 bodů. Grizzles po celé nastavení prohrávali. Výhru domácím pojistil sedm vteřin před koncem dvěma trestnými hody Mo Williams.

Utkání se povedlo Blaku Griffinovi, který nastřílel 30 bodů a připsal si sedm asistencí. Paul k 27 bodům přidal devět doskoků a sedm asistencí. Jediným dalším střelcem Clippers v dvouciferných číslech byl Caron Butler se 14 body. Grizzlies táhl rozehrávač Mike Conley s 25 body a osmi asistencemi. Rudy Gay přidal 23 bodů, ale trefil jen osm z 25 střel.

LA Clippers - Memphis 101:97 po prodl. (stav série 3:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články