Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Brno zkusí odčinit debakl z Montpellieru, USK míří do Turecka

Praha – Deváté kolo Evropské ligy basketbalistek dává hráčkám Frisca Brno další naději částečně vylepšit dosavadní tristní bilanci v soutěži, v níž zatím získaly jedinou výhru. Brňanky hostí Montpellier, kterému by dnes rády částečně vrátily třicetibodový debakl z prvního vzájemného utkání, byť se už jejich šance na postup ze skupiny C pohybují jen v rovině teorie. V úplně jiné náladě odcestují hráčky ZVVZ USK Praha, které vyhrály poslední tři zápasy, ke čtvrtečnímu utkání na palubovku favorizovaného Galatasaraye Istanbul. A chystají se hlavně na možná nejlepší hráčku současnosti Dianu Taurasiovou. I ona má zásluhu na tom, že se Galatasaray dělí o vedení ve skupině A s Valencií.

Brňanky ve skupině C jsou šest zápasů před koncem první fáze na jejím chvostu a i trenér Jan Bobrovský se smířil s tím, že postup je už spíš jen utopií. "Trochu jsem doufal ještě do utkání v Košicích (v předminulém kole), kde jsme předvedli slušný výkon, ale závěrečná čtvrtina nám tam nevyšla. Teď už v postup nevěřím," přiznal Bobrovský. Doufá ale, že jeho tým ještě ve zbytku soutěže ukáže svoji lepší tvář.

Pro Brno by nyní měl být poučením i první duel v Montpellieru, v němž domácí zvítězily vysoko 80:50. "Tehdy jsme hráli hodně ustrašeně. Stříleli jsme z nepřipravených pozic a prezentovali se velmi chabou obranou. První vzájemný zápas jsme si rozebrali u videa. Snad se poučíme," uvedl Bobrovský před duelem s Montpellierem, který se nyní dělí ve francouzské lize s Challes o první místo.

Basketbalistky USK míří do Istanbulu povzbuzené i výhrami v třech posledních zápasech, které pokaždé získaly v dramatických koncovkách, a díky tomu si upevnily čtvrté místo. "Hodně si jich vážíme, určitě nás hodně povzbudily a družstvo si logicky bude mnohem víc věřit. Snad to prokážeme už v Istanbulu, i když to bude zápas z nejtěžších," uvedl trenér USK Lubor Blažek.

Galatasaray v osmi zápasech zatím prohrál jen jednou, před dvěma týdny překvapivě vysoko o 30 bodů ve Valencii, s níž svádí boj o vedení ve skupině. A USK například ve Valencii dokázal zvítězit. Pražanky by také tureckému klubu chtěly oplatit prohru z prvního utkání, kdy na Folimance sice dlouho vedly, ale nakonec prohrály o osm bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články